Полуничне варення будуть їсти банками: ось на що треба звернути увагу

Читать на русском
Автор
Варення вийде ідеальним
Варення вийде ідеальним. Фото fayni-recepty.com.ua

Ці хитрощі стануть у нагоді кожному кулінару

У сезон полуниці ми із задоволенням ласуємо улюбленою ягодою і готуємо з нею різноманітну випічку. А що робити взимку, коли її не дістати?

Багато кулінарів запасаються полуничним варенням на зиму. Однак, щоб воно вийшло ідеальним, необхідно дотримуватися деяких правил. Про них розповімо разом із "Главредом".

Основні правила приготування полуничного варення

Обов’язково необхідно помити полуницю. Робити це потрібно дуже акуратно, інакше ягоди можуть стати м’якими та пошкодитися – це зіпсує зовнішній вигляд варення. Деякі радять протирати кожну ягоду окремо мокрим рушником.

Важливо дотримуватись правильних пропорцій цукор та ягоди. У разі полуничного варення, як правило, використовуються пропорції 1:1, тобто на 1 кг ягід використовують 1 кг цукру.

У полуничному варенні досить велика кількість цукру, тому воно може пригоряти і набувати гіркуватого смаку. Щоб цього не сталося, необхідно стежити за вогнем і готувати на вогні нижче за середнє.

Як правило, варення доводять до кипіння на маленькому вогні, поступово знімаючи піну. Однак коли полуниця закипає, потрібно засікти час і не кип’ятити полуницю довше 5 хвилин, після чого відразу зменшити вогонь. Загалом варіння варення не повинно бути понад 40 хвилин.

Під час приготування варення слід також стежити за станом варення. Важливо пам’ятати, що продукт краще не перемішувати.

Багато людей люблять, щоб варення було густим. Для цього деякі намагаються протримати продукт на вогні якнайдовше. Однак цей спосіб має один нюанс — довга варка призводить до того, що полуниця стає коричневого кольору, а не яскравого і червоного.

Раніше ми ділилися незвичайним рецептом полуничного варення. Для нього вам знадобиться сковорода.