Навіщо вставляти шпажку в лимон: хитрий лайфхак від досвідчених кулінарів

Читать на русском
Автор
Вийде максимум соку при мінімумі сил та енергії
Вийде максимум соку при мінімумі сил та енергії. Фото greenpost.ua

Ви отримаєте сік, навіть не розрізаючи лимона

Сік лимона необхідний для приготування багатьох страв. Його додають у випічку, м’ясні страви, салати й навіть в улюблену каву.

Звичайно, якщо вдома є соковитискач, видавити лимонний сік дуже просто. А як це зробити без додаткових пристроїв? Разом із "РБК-Україна" ми розповімо, як отримати максимальну кількість соку з одного плоду лише за допомогою шпажки.

Як видавити сік з лимона

Для цього способу знадобиться лише сам лимон, довга шпажка, чашка або склянка. Замість шпажки можна використовувати довгу спицю.

Для початку необхідно ретельно промити та витерти лимон. Після цього потрібно проколоти з боку загостреної частини невеликий отвір за допомогою довгої товстої шпажки. Отвір потрібно зробити по всій довжині плода таким чином, щоб шпажка не вийшла назовні з іншого боку лимона.

Саме через цей отвір можна видавити потрібну кількість соку. Він буде чистим, без кісточок і плівок, до того ж він не буде розбризкуватися по всій поверхні.

Бажаєте, щоб лимон був м’якшим і соку видавилося набагато більше? Просто перед вичавлюванням можна покатати лимон по столу і щільно притискати його до поверхні.

Після процедури лимон залишиться цілим, і його можна використовувати кілька разів для отримання необхідної кількості соку. Зберігати лимон можна у холодильнику.

Видавили лимон? Тепер приготуйте з нього освіжаючий сік — і насолоджуйтесь.