Забудете навіть про Колу: домашній полуничний лимонад вийде смачніше за магазинні напої
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Найсмачніший полуничний лимонад](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/aa/4ce96d6f-5aa4bc95017b040be73c0510ea564aa9.jpg?v=9846_1)
Відмінно вгамовує спрагу і освіжає
З улюбленої полуниці можна приготувати не тільки чудові десерти. Це чудовий інгредієнт для домашнього лимонаду, завдяки якому діти забудуть про магазинні напої.
Лимонад за рецептом Shuba не тільки вгамує спрагу, але й відмінно освіжить. Оскільки смак лимонаду залежатиме від полуниці, треба вибирати свіжі та солодкі ягоди. Лимонний сік, звичайно, краще брати свіжий. Однак вичавити цілу склянку соку — справа нелегка, тому за бажання можна взяти магазинний варіант.
Як приготувати полуничний лимонад
Інгредієнти на 4 порції:
- холодна вода — 1 л;
- лимон, сік — 200 г;
- полуниця – 400 г;
- сироп — 150 мл;
- м’ята — 20 г;
- лід, кубики — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У полуниці видаляємо плодоніжки, ретельно миємо її та перебиваємо за допомогою блендера.
- Отримане полуничне пюре пропускаємо через дрібне сито — таким чином ми позбудемося насіння.
- Отриману масу разом з лимонним соком та сиропом відправляємо у великий графін і все ретельно перемішуємо.
- У цей же графин поступово додаємо холодну воду на свій смак. Також можна коригувати кількість лимонного соку та сиропу на свій смак.
Якщо залишилася полуниця, можна з нею приготувати незвичайний десерт без випічки. Вийде неймовірно смачно.