Не тільки в чай: як лимон може врятувати вашу кухню

Читать на русском
Автор
3729
Як ще можна використати цитрус на кухні
Як ще можна використати цитрус на кухні. Фото zira.uz

Лимон — незамінний помічник кулінара

Ми розповідали, що потрібно зробити з цибулею перед тим, як покласти її в фарш для котлет. Тепер ділимось секретами використання на кухні лимона.

Це не просто смачний та ароматний фрукт, а й незамінний помічник на кухні. Разом з Pixelinform ділимось кількома порадами, як використовувати лимон на кухні

М'ясо та риба

Лимонний сік та цедра в маринаді роблять м'ясо та рибу ніжними, соковитими та ароматними. Лимонна кислота розм'якшує жорсткі волокна та усуває неприємний запах. Перед смаженням або запіканням замаринуйте м'ясо чи рибу в лимонному соку або натріть їх лимонною цедрою.

Соуси, гарніри та салати

Додайте лимонний сік до соусів, гарнірів або салатів. Це підкреслить смак основної страви. Також можна додавати цедру.

Фрукти та овочі

Лимон допомагає зберегти колір та властивості фруктів та овочів, які швидко темніють або окислюються на повітрі. Це стосується яблук, груш, бананів, авокадо, картоплі, цвітної капусти тощо. Збризніть нарізані фрукти та овочі лимонним соком або замочіть їх у воді з лимоном.

Чищення та дезінфекція

Лимонна кислота видаляє жир, вапняний наліт, плями та запахи. Також це спростить чищення посуду, раковини, дошки для різання, мікрохвильової печі, холодильника. Протріть поверхню, яку потрібно очистити, лимоном або лимонним соком, залиште на кілька хвилин, а потім промийте водою або витріть сухою ганчіркою.

Лимон — це універсальний інгредієнт, який можна використовувати на кухні багатьма різними способами. Також ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію.