Страва дня: кіш з куркою та печерицями
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
40 мин
Приготовление
-
8
порций
Якщо у вас є бажання здивувати гостей французької випічкою, а часу і умінь особливо не вистачає, то саме час познайомитися з рецептом чудового відкритого пирога з найніжнішим наповненням з курки та грибів. Він виходить приголомшливо ніжним, смачним і неймовірно ситним. Варто спробувати!
Ингредиенты
Для тіста:
-
350 г.
-
1 шт.
-
200 г.
Для начинки:
-
300 г.
-
300 г
-
за смаком.
-
100 г.
Для заливки:
-
2 шт.
-
1 ст.
Способ приготовления
Для приготування тіста масло розтираємо з борошном до отримання крихти. Потім вбиваємо яйце і розмішуємо.Куряче філе нарізаємо скибочками і підрум’янюємо в маслі. Після цього додаємо до м’яса гриби, нарізані пластинами, вливаємо трохи води і підсолюємо.Форму для пирога промазуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо невеликі бортики.Випікаємо кошичок 10 хвилин, а тим часом готуємо заливку: яйця збиваємо міксером з вершками.Виймаємо форму з духовки, викладаємо начинку і заливаємо зверху приготованою сумішшюЗверху посипаємо сиром і подрібненою зеленню. Запікаємо пиріг ще півгодини, а потім подаємо до столу в теплому вигляді.Як подавати до столу:
Краще подавати гарячим або на наступний день до чаю в охолодженому вигляді.
А ви знаєте, що...
Кіш — це коротке слово, що означає відкритий пиріг з рубленого тіста — пісочного або листкового. Якщо говорити про класичну страву французької кухні, доречнішою буде назва «кіш лорен», тобто «пиріг з Лотарингії». Протягом часів у цій провінції склалася традиція готувати такі пироги з тих продуктів, що залишалися після обіду. Це пояснює той факт, що існує безліч варіацій для приготування начинки.