Страва дня: кіш з куркою та печерицями

Автор
Страва дня: кіш з куркою та печерицями
  • 40 мин

    Приготовление

  • 8

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Якщо у вас є бажання здивувати гостей французької випічкою, а часу і умінь особливо не вистачає, то саме час познайомитися з рецептом чудового відкритого пирога з найніжнішим наповненням з курки та грибів. Він виходить приголомшливо ніжним, смачним і неймовірно ситним. Варто спробувати!

Ингредиенты

Для тіста:

Для начинки:

Для заливки:

Способ приготовления

Для приготування тіста масло розтираємо з борошном до отримання крихти. Потім вбиваємо яйце і розмішуємо.Куряче філе нарізаємо скибочками і підрум’янюємо в маслі. Після цього додаємо до м’яса гриби, нарізані пластинами, вливаємо трохи води і підсолюємо.Форму для пирога промазуємо маслом, викладаємо тісто і формуємо невеликі бортики.Випікаємо кошичок 10 хвилин, а тим часом готуємо заливку: яйця збиваємо міксером з вершками.Виймаємо форму з духовки, викладаємо начинку і заливаємо зверху приготованою сумішшюЗверху посипаємо сиром і подрібненою зеленню. Запікаємо пиріг ще півгодини, а потім подаємо до столу в теплому вигляді.

Як подавати до столу:

Краще подавати гарячим або на наступний день до чаю в охолодженому вигляді.

А ви знаєте, що...

Кіш — це коротке слово, що означає відкритий пиріг з рубленого тіста — пісочного або листкового. Якщо говорити про класичну страву французької кухні, доречнішою буде назва «кіш лорен», тобто «пиріг з Лотарингії». Протягом часів у цій провінції склалася традиція готувати такі пироги з тих продуктів, що залишалися після обіду. Це пояснює той факт, що існує безліч варіацій для приготування начинки.