Присканці - традиційна українська страва до Яблучного Спасу
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
5 ч
Приготовление
-
6
порций
Присканці - це не пиріжки, але й не оладки. Це коржики розміром 5-6 сантиметрів завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смачні та ніжні. Пропонуємо вам рецепт українських присканців з яблуками.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 стак
-
300 мл
-
1 ч.л.
-
1 ч.л.
-
2 ст.л.
-
за смаком
-
1 шт
-
1/2 ч.л.
-
3 шт
-
200 мл
Способ приготовления
Підігрійте молоко і додайте дріжжі та ванільний цукор.Додайте цукрову пудру з корицею.Залиште хвилин на 10, до підняття шапочки.В опару просійте муку, додайте яйце та сіль.Замісіть тісто. Накрийте та приберіть на 1 годину в тепле місце.Вімийте та очистіть яблука.Наріжте кубиками, розміром 1 на 1 сантиметр.Додайте яблука до тіста і залиште ще раз на 1 годину.На розігріту з олією сковорідку викладайте ложкою тісто.Присканці готуються хвилини по 2 з кожного боку.Вікладіть присканці на паперові рушники для того щоб прибрати зайвий жир.Як подавати
Подавайте до столу гарячими з улюбленим топінгом - фркутовим соусом, медом чи сметаною. Можна притрусити цукровою пудрою.
Смачного!