Присканці - традиційна українська страва до Яблучного Спасу

Автор
Присканці - традиційна українська страва до Яблучного Спасу
  • 5 ч

    Приготовление

  • 6

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Присканці - це не пиріжки, але й не оладки. Це коржики розміром 5-6 сантиметрів завтовшки, добре пропечені, политі маслом, сметаною, медом, варенням чи посипані цукровою пудрою. Смачні та ніжні. Пропонуємо вам рецепт українських присканців з яблуками.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Підігрійте молоко і додайте дріжжі та ванільний цукор.Додайте цукрову пудру з корицею.Залиште хвилин на 10, до підняття шапочки.В опару просійте муку, додайте яйце та сіль.Замісіть тісто. Накрийте та приберіть на 1 годину в тепле місце.Вімийте та очистіть яблука.Наріжте кубиками, розміром 1 на 1 сантиметр.Додайте яблука до тіста і залиште ще раз на 1 годину.На розігріту з олією сковорідку викладайте ложкою тісто.Присканці готуються хвилини по 2 з кожного боку.Вікладіть присканці на паперові рушники для того щоб прибрати зайвий жир.

Як подавати

Подавайте до столу гарячими з улюбленим топінгом - фркутовим соусом, медом чи сметаною. Можна притрусити цукровою пудрою.

Смачного!