Здобний різнокольоровий хліб до Великодня
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
35 мин
Приготовление
-
6
порций
Цей оригінальний різнокольоровий хліб не лише корисний та смачний, він ще й дуже гарний, і гарантоване стане прикрасою вашого пасхального столу!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
1,5 ч. л.
-
60 мл
-
200 г
-
1/2 шт.
-
1 ч. л.
-
Кмин (для посипання червоного тіста)
1/2 ч. л.
Способ приготовления
Для зеленого тіста подрібнимо у блендері шпинат з невеликою кількістю води (близько 100 мл) і олією, потім додамо пюре у просієне борошно, з дріжджами та сіллю. Замісимо тісто і залишимо його для підйому в теплому місці на 1 годину.Для червоного тіста у просієне борошно, з дріжджами і сіллю додамо мелену солодку паприку і пюре з бланшированого червоного перцю і води (близько 120 мл). Поставимо тісто в тепло для підйому на 1 годину.Для жовтого тіста пюре із запеченого гарбуза з водою (50-70 мл) треба вилити у просієне борошно, з дріжджами і сіллю. Також дамо підійти в теплому місці впродовж 1 години.Візьмемо однакові шматки тесту різного кольору. На присипаній борошном поверхні зробимо з них однакові довгі ковбаски. Верхні кінці ковбасок з'єднаємо між собою і сплетемо нещільну косу (щоб тісту було куди розширюватися). Кінчики, що залишилися, закріпимо разом. Накриємо хліб рушником і дамо постояти в теплому місці 20-30 хвилин.Потім злегка змочимо верх коси водою і посиплемо кожен вид тісту різним видом насіння. Випікати в розігрітій до 220 гр. З духовці впродовж 30-35 хвилин.Готовому хлібу дати охолонути на решітці і можна подавати. Смачного!Читай также: Несладкая пасхальная косичка с петрушкой