Вимісили тісто – і в м’ясорубку: рецепт ароматного печива у вигляді квітки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 39861
![Хризантема через м’ясорубку виходить дуже смачним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/b0/65fd9287-4a2c05eaf92024fa7af7953a4d596b0d.jpg?v=3361_1)
Для приготування печива не знадобляться форми для випікання
З пісочного тіста можна приготувати багато смачної випічки, наприклад польський пиріг або хрумке печиво. Сьогодні ж ми пропонуємо вам приготувати печиво, для якого не знадобляться навіть формочки.
Все, що вам потрібно зробити — це замісити тісто і підготуватися до м’ясорубки. А рецептом із нами поділилися на порталі "UkrStory".
Як приготувати печиво "через м’ясорубку"
Інгредієнти:
- цукор — 1 ст.;
- яйця — 3 шт.
- сода — 0,5 ч. л. + оцет або лимонний сік для гасіння;
- олія або маргарин — 250 г;
- борошно — 2,5-3 ст.
Спосіб приготування:
- Масло або маргарин розрізати на кілька частин і дати постояти, щоб воно розм’якшилося.
- У великій мисці збити міксером яйця з цукром, додати погашену соду, ще раз збити.
- Додати масло, розтерти, знову збити, поки суміш не стане однорідною.
- Поступово додавати борошно, спочатку вимішуючи ложкою, а потім руками.
- Коли тісто стане щільним, еластичним та перестане липнути до рук, необхідно скотити його в колобок, накрити плівкою та прибрати у холодильник.
- Тим часом включити духовку на 200 градусів і підготувати м’ясорубку.
- Від тіста відрізати близько четвертини, скатати ковбаскою і пропустити через м’ясорубку, відрізаючи майбутнє печиво, коли тісто опуститися на 5 см.
- Тісто підіймати знизу і відрізати ножем, викладаючи на лист, застелений пергаментом.
- Запікати печиво близько 40 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннобони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.