Вимісили тісто – і в м’ясорубку: рецепт ароматного печива у вигляді квітки

Читать на русском
Автор
39850
Хризантема через м’ясорубку виходить дуже смачним Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:32
Хризантема через м’ясорубку виходить дуже смачним. Фото 1000.menu

Для приготування печива не знадобляться форми для випікання

З пісочного тіста можна приготувати багато смачної випічки, наприклад польський пиріг або хрумке печиво. Сьогодні ж ми пропонуємо вам приготувати печиво, для якого не знадобляться навіть формочки.

Все, що вам потрібно зробити — це замісити тісто і підготуватися до м’ясорубки. А рецептом із нами поділилися на порталі "UkrStory".

Як приготувати печиво "через м’ясорубку"

Інгредієнти:

  • цукор — 1 ст.;
  • яйця — 3 шт.
  • сода — 0,5 ч. л. + оцет або лимонний сік для гасіння;
  • олія або маргарин — 250 г;
  • борошно — 2,5-3 ст.

Спосіб приготування:

  1. Масло або маргарин розрізати на кілька частин і дати постояти, щоб воно розм’якшилося.
  2. У великій мисці збити міксером яйця з цукром, додати погашену соду, ще раз збити.
  3. Додати масло, розтерти, знову збити, поки суміш не стане однорідною.
  4. Поступово додавати борошно, спочатку вимішуючи ложкою, а потім руками.
  5. Коли тісто стане щільним, еластичним та перестане липнути до рук, необхідно скотити його в колобок, накрити плівкою та прибрати у холодильник.
  6. Тим часом включити духовку на 200 градусів і підготувати м’ясорубку.
  7. Від тіста відрізати близько четвертини, скатати ковбаскою і пропустити через м’ясорубку, відрізаючи майбутнє печиво, коли тісто опуститися на 5 см.
  8. Тісто підіймати знизу і відрізати ножем, викладаючи на лист, застелений пергаментом.
  9. Запікати печиво близько 40 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні сіннобони з найсмачнішою поливкою за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.