Така картопля з курочкою змінить ваші звички: ви більше не захочете вечеряти у ресторані
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1335
![Соковита та ніжна запечена курочка з картоплею](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/54/92fe54e7-5bc156ced1055ed1d63c38b7a0cb354c.jpg?v=4379_1)
Це ідеальний варіант для сімейної вечері без особливих клопотів.
Кожен кулінар рано чи пізно ставить собі питання, що приготувати на сімейну вечерю. І коли здається, що всі рецепти перепробовані, на допомогу прийде запечене куряче м’ясо з картоплею.
Секрет такого блюда від "1 хвилина" — у смачному маринаді. Саме завдяки йому картопля вийде ніжною, а м’ясо – соковитим. Тож ідемо готувати.
Як приготувати курячі стегенця з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- курячі стегна – 1,5 кг;
- картопля – 1 кг;
- цибуля – 2-3 шт.;
- сіль — 2 ч.л;
- паприка – 1 ст.
- перець чорний мелений – 1 ч.л;
- майонез – 100 г;
- гостра гірчиця – 1 ст.
- рослинна олія – 2 ст.л;
- часник – 4 зубчики.
Спосіб приготування:
- Курячі стегна миємо, просушуємо і проколюємо ножем у різних місцях.
- Картоплю очищаємо та нарізаємо шматочками. Разом із м’ясом перекладаємо на деко.
- Для приготування маринаду в миску натираємо на великій тертці очищену цибулю, додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець та паприку. Отриманим маринадом поливаємо м’ясо з картоплею та залишаємо на 2 години промаринуватися.
- Через зазначений час відправляємо деко у духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 80 хвилин.
- У цей час готуємо заправку: олію змішуємо з пропущеним через прес часником. Змащуємо картоплю з м’ясом і знову відправляємо до духовки ще на 7-8 хвилин.
Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо разом із улюбленим салатом. Смачного.