Така картопля з курочкою змінить ваші звички: ви більше не захочете вечеряти у ресторані

Читать на русском
Автор
1335
Соковита та ніжна запечена курочка з картоплею Новина оновлена 07 грудня 2023, 18:15
Соковита та ніжна запечена курочка з картоплею. Фото shuba.life

Це ідеальний варіант для сімейної вечері без особливих клопотів.

Кожен кулінар рано чи пізно ставить собі питання, що приготувати на сімейну вечерю. І коли здається, що всі рецепти перепробовані, на допомогу прийде запечене куряче м’ясо з картоплею.

Секрет такого блюда від "1 хвилина" — у смачному маринаді. Саме завдяки йому картопля вийде ніжною, а м’ясо – соковитим. Тож ідемо готувати.

Як приготувати курячі стегенця з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 1,5 кг;
  • картопля – 1 кг;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • сіль — 2 ч.л;
  • паприка – 1 ст.
  • перець чорний мелений – 1 ч.л;
  • майонез – 100 г;
  • гостра гірчиця – 1 ст.
  • рослинна олія – 2 ст.л;
  • часник – 4 зубчики.

Спосіб приготування:

  1. Курячі стегна миємо, просушуємо і проколюємо ножем у різних місцях.
  2. Картоплю очищаємо та нарізаємо шматочками. Разом із м’ясом перекладаємо на деко.
  3. Для приготування маринаду в миску натираємо на великій тертці очищену цибулю, додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець та паприку. Отриманим маринадом поливаємо м’ясо з картоплею та залишаємо на 2 години промаринуватися.
  4. Через зазначений час відправляємо деко у духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 80 хвилин.
  5. У цей час готуємо заправку: олію змішуємо з пропущеним через прес часником. Змащуємо картоплю з м’ясом і знову відправляємо до духовки ще на 7-8 хвилин.

Готову страву посипаємо дрібно нарізаною зеленню і подаємо разом із улюбленим салатом. Смачного.