Може призвести до вибуху і навіть до пожежі: що краще не гріти в мікрохвильовій печі

Читать на русском
Автор
1944
Користуйтеся мікрохвильовою піччю правильно
Користуйтеся мікрохвильовою піччю правильно. Фото pexels.com

Дотримуйтесь цих правил — і у вас на кухні буде спокійно

Мікрохвильова піч — незамінний друг на кухні. За допомогою цього приладу можна не тільки розігріти їжу, але й швидко приготувати різноманітні страви.

Однак є продукти, які не варто класти у мікрохвильову піч. Це може зіпсувати прилад, спричинивши вибух їжі, а іноді навіть пожежу. Про ці продукти разом із Shuba і розповімо.

Які продукти не варто класти в мікрохвильову піч

Яйця зі шкаралупою можуть миттєво вибухнути, а в деяких випадках навіть пошкодити пекти. Якщо й розігрівати їх, то лише без шкаралупи.

Розігрів томатного соусу або пасти в мікрохвильовій печі часто може призвести до "харчового" вибуху, пролиття. Внаслідок цього може виникнути небезпека ураження електричним струмом.

Нагрівати воду в мікрохвильовій печі іноді буває небезпечним через те, що вона може легко розлитися. Якщо потрібно швидко нагріти воду, не тримайте її в мікрохвильовій печі довго.

Перець чилі багатий на сполуку під назвою капсаїцин. Його розігрів у мікрохвильовій печі може призвести до утворення надлишку пари та випаровування в закритому просторі. Він може "вразити" ваш ніс, очі та дихальну систему.

Може бути небезпечним і розігрів у мікрохвильовій печі десерту, у складі якого є виноград. Він може вибухнути усередині приладу.

Раніше ми ділилися незвичайними способами використання мікрохвильової печі. Ви точно здивуєтеся.