Тільки борошно та вода: на смак ці пісні млинці не відрізнити від звичних

Читать на русском
Автор
6738
Готуватимете їх не тільки в піст
Готуватимете їх не тільки в піст. Фото filizhankakavu.com

Все просто, швидко та легко

Тонкі ажурні млинці з тисячею дірочок – одна з найулюбленіших наших смакот. Ми готуємо їх на сніданок, перекушування і до святкового столу як самостійну страву або з різноманітними начинками.

Навіть Великий піст не привіт відмовляти собі у приготуванні млинців. Вся річ у тому, що ми готуватимемо їх без яєць та молока на воді. На смак такі млинці виходять не гірші за звичні. Спробуйте — і переконайтеся самі. Рецептом ділиться "Гурман".

Як приготувати млинці на воді

Інгредієнти:

  • борошно — 350 г;
  • вода – три склянки;
  • олія рослинна без запаху – 75 мл;
  • цукор – 40 г;
  • соду — 23 ч. л.;
  • лимонний сік або оцет — пара крапель;
  • сіль — щіпка.

Спосіб приготування

  1. У воді кімнатної температури розводимо лимонний сік разом з цукром і сіллю.
  2. В окремому посуді змішуємо борошно із содою і поступово додаємо у воду.
  3. В отриману масу відправляємо рослинну олію і перемішуємо все до однорідного стану.
  4. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю вершкового масла або рослинної олії. Половником виливаємо невелику кількість тіста та рівномірно його розподіляємо. Обсмажуємо млинці до золотистого кольору з обох боків.

Раніше ми розповідали про нюанси приготування млинців. Завдяки їм у вас вийде ідеальна страва.