Якщо ви хочете приготувати щось ситне і зігріваюче — курячий суп є ідеальним варіантом.
Коли за вікном похмура погода, а на душі не краще, є одне просте рішення, яке зігріє тіло та душу – гарячий домашній курячий суп. Цей класичний делікатес, приготований з найсвіжіших інгредієнтів, стане вашим надійним супутником у холодні дні.
Суп виходить ароматний та неймовірно смачний. Про це пише Уніан.
Щоб створити справжній шедевр, нам знадобляться:
- 1 ціла курка або 4-5 курячих стегенців
- 2 цибулини, нарізані кубиками
- 3 морквини, нарізані кружальцями
- 2 гіллки селери, нарізані шматочками
- Сіль, перець, лавровий лист за смаком
- 8 склянок води
Процес приготування:
1. Ретельно промийте курячі частини під проточною водою.
2. Покладіть їх у великий казанок, залийте водою та доведіть до кипіння на сильному вогні.
3. Як тільки з'являться кілька бульбашок піни, зніміть її за допомогою ложки або шумівки.
4. Додайте нарізану цибулю, морквину, селеру, лавровий лист та спеції за смаком.
5. Прикрутіть вогонь до мінімуму та продовжуйте варити суп приблизно 1 годину, постійно знімаючи піну.
Секрет ідеальної локшини
Локшина — невід'ємна частина будь-якого курячого супу, що надає йому особливої ситності. Для приготування домашньої локшини знадобиться:
- 2 яйця
- 1⁄4 склянки молока
- 1⁄2 чайної ложки солі
- 2 1⁄4 склянки борошна
Спосіб приготування:
1. Збийте яйця з молоком та сіллю у великій мисці.
2. Поступово додавайте борошно та замішуйте тісто.
3. Розкачайте тісто в тонкий млинець та нарізайте смужками шириною близько 1 см.
4. Викладіть локшину в гарячий бульйон та варіть ще 10 хвилин.
Чим доповнити цей божественний смаковий дует? Звичайно ж, пір'ям зі свіжої зелені! Додайте пучок кропу, петрушки чи зеленої цибульки до готового супу за кілька хвилин до завершення приготування. Ці пікантні нотки зроблять ваш курячий суп справжнім шедевром нескінченного смакового розмаїття.
А якщо ви любите гриби, рекомендуємо ще один рецепт маринованих грибочків до святкового столу за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо рецепт крабового рулета.