"Золота" класика: королівська грибна закуска до святкового столу

Читать на русском
Автор
Страва виходить надзвичайно смачною
Страва виходить надзвичайно смачною. Фото Порадниця

Найсмачніші фаршировані печериці

Ми розповідали, як приготувати смачні рулетики з крабових паличок. Тепер ділимось ще одним рецептом закуски до святкового столу.

Рецептів фаршированих печериць безліч, ділимось одним із них разом із порталом "Порадниця". Виходить дуже смачно та ароматно.

Інгредієнти:

  • 15 великих печериць
  • велика цибулина
  • 3 варені яйця
  • 150 г твердого сиру
  • 300 г рідкої сметани
  • олія
  • 3 гілочки зеленої цибулі
  • сіль, чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Печериці ретельно миємо та просушуємо. Вирізаємо у них ніжки, шапинки окремо викладаємо у форму для запікання, зверху трохи солимо.
  2. Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Також нарізаємо ніжки грибів. Обсмажуємо в олії нарізану цибулину, додаємо подрібнені ніжки та смажимо до готовності грибів. Наприкінці солимо й перчимо.
  3. Яйця відварюємо накруто. Коли охолонуть — чистимо від шкаралупи.
  4. Сир натираємо на дрібній тертушці, нарізаємо яйця. Змішуємо обсмажені гриби, сир і яйця. Викладаємо готову начинку в середину кожної шапинки.
  5. Для соусу сметану солимо та перчимо. Поливаємо нею заготовки.
  6. Ставимо гриби в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо їх в розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 35—40 хв.

Печериці викладаємо на таріль, присипаємо зеленню та подаємо на стіл. Також ми ділились рецептом смачної закуски з креветками.