"Золота" класика: королівська грибна закуска до святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Найсмачніші фаршировані печериці
Ми розповідали, як приготувати смачні рулетики з крабових паличок. Тепер ділимось ще одним рецептом закуски до святкового столу.
Рецептів фаршированих печериць безліч, ділимось одним із них разом із порталом "Порадниця". Виходить дуже смачно та ароматно.
Інгредієнти:
- 15 великих печериць
- велика цибулина
- 3 варені яйця
- 150 г твердого сиру
- 300 г рідкої сметани
- олія
- 3 гілочки зеленої цибулі
- сіль, чорний мелений перець
Спосіб приготування:
- Печериці ретельно миємо та просушуємо. Вирізаємо у них ніжки, шапинки окремо викладаємо у форму для запікання, зверху трохи солимо.
- Цибулю чистимо, дрібно кришимо. Також нарізаємо ніжки грибів. Обсмажуємо в олії нарізану цибулину, додаємо подрібнені ніжки та смажимо до готовності грибів. Наприкінці солимо й перчимо.
- Яйця відварюємо накруто. Коли охолонуть — чистимо від шкаралупи.
- Сир натираємо на дрібній тертушці, нарізаємо яйця. Змішуємо обсмажені гриби, сир і яйця. Викладаємо готову начинку в середину кожної шапинки.
- Для соусу сметану солимо та перчимо. Поливаємо нею заготовки.
- Ставимо гриби в заздалегідь розігріту духовку. Запікаємо їх в розігрітій до 180 градусів духовці впродовж 35—40 хв.
Печериці викладаємо на таріль, присипаємо зеленню та подаємо на стіл. Також ми ділились рецептом смачної закуски з креветками.