Одна з 12 страв на Святвечір: смачна грибна підлива
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 547
Грибною підливою можна полити варену картоплю і вареники
Уже скоро українці відзначатимуть новорічні свята, серед яких Різдво та Святвечір, коли заведено готувати 12 пісних страв, що символізують апостолів та відповідають кількості місяців у році.
Основними стравами столу є класична кутя та узвар. Також готують вареники, пампушки, капусту, рибу, картоплю та гриби. Рецепт смачної грибної підливи з нами поділились на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати грибну підливу
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 1 склянка;
- сушені гриби – 150 г;
- мелений перець – дрібка;
- цибуля – 1 шт;
- олія – 70 мл;
- сіль – дрібка.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на олії.
- Гриби замочити у воді протягом 30 хвилин, воду злити.
- Набрати нову воду, варити гриби протягом 30 хвилин, посолити.
- Гриби процідити (бульйон залишити), за необхідності нарізати, додати до цибулі, обсмажити. Поперчити, посолити, смажити кілька хвилин.
- Борошно обсмажити на пательні до золотистого кольору, додати до бульйону, туди ж налити олію, розмішати, проварити до однорідності. Посолити, поперечити.
- Викласти з гриби з цибулею та перемішати.
А якщо ви вже почали складати меню до Святвечора та Різдва, рекомендуємо звернути увагу на рецепт подвійного штолена за рецептом "Телеграфа". У ньому поєднуються два види тіста та марципанова начинка.