Одна з 12 страв на Святвечір: смачна грибна підлива

Читать на русском
Автор
547
Грибну підливу можна подати до святкового столу
Грибну підливу можна подати до святкового столу. Фото receptydoma.top

Грибною підливою можна полити варену картоплю і вареники

Уже скоро українці відзначатимуть новорічні свята, серед яких Різдво та Святвечір, коли заведено готувати 12 пісних страв, що символізують апостолів та відповідають кількості місяців у році.

Основними стравами столу є класична кутя та узвар. Також готують вареники, пампушки, капусту, рибу, картоплю та гриби. Рецепт смачної грибної підливи з нами поділились на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати грибну підливу

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 склянка;
  • сушені гриби – 150 г;
  • мелений перець – дрібка;
  • цибуля – 1 шт;
  • олія – 70 мл;
  • сіль – дрібка.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити на олії.
  2. Гриби замочити у воді протягом 30 хвилин, воду злити.
  3. Набрати нову воду, варити гриби протягом 30 хвилин, посолити.
  4. Гриби процідити (бульйон залишити), за необхідності нарізати, додати до цибулі, обсмажити. Поперчити, посолити, смажити кілька хвилин.
  5. Борошно обсмажити на пательні до золотистого кольору, додати до бульйону, туди ж налити олію, розмішати, проварити до однорідності. Посолити, поперечити.
  6. Викласти з гриби з цибулею та перемішати.

А якщо ви вже почали складати меню до Святвечора та Різдва, рекомендуємо звернути увагу на рецепт подвійного штолена за рецептом "Телеграфа". У ньому поєднуються два види тіста та марципанова начинка.