Жодної ковбаси чи покупного м’яса: неймовірна заготовка зі свинини, яка стане королевою святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1330
Заготівля зі свинини, яка нереально просто готується
Ми розповідали, як приготувати дуже смачну ковбасу з курячих стегенець. Тепер ділимось рецептом ще однієї чудової м’ясної закуски. Таку можна як готувати постійно — до сніданку на бутерброди, так і викласти в нарізку до святкового столу.
Готується просто — шпигуємо м’ясо пряною пастою, загортаємо та запікаємо. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".
Інгредієнти:
- Свиняча корейка чи шия – близько 1 кг
- Вершкове масло – 100 г
- Зелена цибуля – 40 г
- Кріп – 40 г
- Часник – 1 головка
- Помідори в’ялені (за бажанням)
- Чебрець – 1 ч.л.
- Сіль
- Чорний перець
Спосіб приготування:
- М’ясо розрізаємо, розкриваємо "книжкою". У блендер відправляємо м’яке вершкове масло, зелену цибулю, кріп та часник. Туди ж всипаємо сушений чебрець, сіль, перець.
- Якщо є бажання, можна додати в’ялені помідори, вони нададуть страві тонкого смаку. Перебиваємо все до пастоподібного стану.
- Готову м’яку пасту рівномірно розподіляємо по шматку м’яса. Складаємо його, обв’язуємо.
- У процесі складання частина пасти вийде з розрізів, її не знімаємо, просто обмащуємо маслом шматок м’яса з усіх боків.
- Щільно загортаємо м’ясо спочатку в пергамент, а потім у кілька шарів фольги. Викладаємо на деко та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
- Важливий момент — після запікання не розгортаємо м’ясо, а щільно обв’язуємо шматок шпагатом. Спершу воно повинно охолонути до кімнатної температури. Після цього забираємо в холодильник ще на 6-8 годин для повної стабілізації.
М’ясо виходить дуже смачне та соковите. Також ми розповідали, як запекти грудинку.