Жодної ковбаси чи покупного м’яса: неймовірна заготовка зі свинини, яка стане королевою святкового столу

Читать на русском
Автор
1330
Ідеальна закуска в святкову нарізку
Ідеальна закуска в святкову нарізку. Фото "Школа життя"

Заготівля зі свинини, яка нереально просто готується

Ми розповідали, як приготувати дуже смачну ковбасу з курячих стегенець. Тепер ділимось рецептом ще однієї чудової м’ясної закуски. Таку можна як готувати постійно — до сніданку на бутерброди, так і викласти в нарізку до святкового столу.

Готується просто — шпигуємо м’ясо пряною пастою, загортаємо та запікаємо. Рецептом поділились на порталі "Школа Життя".

Інгредієнти:

  • Свиняча корейка чи шия – близько 1 кг
  • Вершкове масло – 100 г
  • Зелена цибуля – 40 г
  • Кріп – 40 г
  • Часник – 1 головка
  • Помідори в’ялені (за бажанням)
  • Чебрець – 1 ч.л.
  • Сіль
  • Чорний перець

Спосіб приготування:

  1. М’ясо розрізаємо, розкриваємо "книжкою". У блендер відправляємо м’яке вершкове масло, зелену цибулю, кріп та часник. Туди ж всипаємо сушений чебрець, сіль, перець.
  2. Якщо є бажання, можна додати в’ялені помідори, вони нададуть страві тонкого смаку. Перебиваємо все до пастоподібного стану.
  3. Готову м’яку пасту рівномірно розподіляємо по шматку м’яса. Складаємо його, обв’язуємо.
  4. У процесі складання частина пасти вийде з розрізів, її не знімаємо, просто обмащуємо маслом шматок м’яса з усіх боків.
  5. Щільно загортаємо м’ясо спочатку в пергамент, а потім у кілька шарів фольги. Викладаємо на деко та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години.
  6. Важливий момент — після запікання не розгортаємо м’ясо, а щільно обв’язуємо шматок шпагатом. Спершу воно повинно охолонути до кімнатної температури. Після цього забираємо в холодильник ще на 6-8 годин для повної стабілізації.

М’ясо виходить дуже смачне та соковите. Також ми розповідали, як запекти грудинку.