Кухарі у ресторанах нарізають цибулю без сліз: ось як вони це роблять

Читать на русском
Автор
5285
Ці трюки вам точно знадобляться
Ці трюки вам точно знадобляться. Фото shuba.life

Ви не промовите ні сльозинки

Цибуля – важливий продукт на нашій кухні. Його специфічний смак надає пікантності та гостроти практично кожній страві.

Однак чистити його — ще задоволення, адже очі починають сльозитися. Тому навіть найдосвідченіші кулінари намагаються уникати цей продукт. Разом із "ТСН" розповімо, як справляються з проблемою кухарі.

Як нарізати цибулю без сліз

Перед нарізуванням цибулі покладіть її в морозильну камеру або холодильник на двадцять хвилин. Якщо часу немає, можна постійно обполіскувати цибулю холодною водою.

Часто змочуйте лезо ножа у воді. Такий спосіб допоможе плакати менше, однак у цьому випадку доведеться поставити поруч миску з водою або нарізати цибулю поруч із краном.

Спробуйте надіти щільні окуляри та дихати лише ротом. Ці заходи забезпечать захист очей від сльозогінного газу.

Поруч з обробною дошкою можна поставити воскову свічку. Гарячий віск нейтралізує "слізну" дію цибулі.

Також можна використовувати лимон. Під час нарізування цибулі також нарізайте лимон або просто іноді проводьте ножем по лимонній м’якоті.

Під час нарізування цибулі жуйте жуйку. Деякі стверджують, що цей процес допомагає і ви наріжете овоч без сліз.

З цими лайфхаками тепер простіше готуватиме улюблені луковички. Не вірите — перевірте.