Оладки вийдуть як у дитинстві: просто врахуйте один нюанс
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2165
Оладки не прилипають і не пригорають
Яка б погода не була за вікном, повітряні та ніжні на смак оладки – це завжди гарна ідея для початку дня. Ця максимальна швидка та проста страва на сніданок можна зробити корисним – просто додати банани або вівсяні пластівці.
Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо оладки родом із дитинства — на кефірі чи будь-якій кислій рідині. Це відмінний рецепт швидкого та приголомшливого сніданку, особливо якщо нікуди подіти кисле молоко. Але обов’язково просійте двічі борошно, і за бажанням додайте ще цукор — оладки вийдуть не дуже солодкими.
Як приготувати оладки на кефірі
Інгредієнти на 5 порцій:
- яйця курячі — 2 шт.;
- рослинна олія — 40 мл;
- цукор — 60 г;
- кефір (сироватка, кисле молоко) — 500 мл;
- борошно — 240 г;
- цукор ванільний — до свого смаку;
- сіль — 1 г;
- сода харчова — 4 р.
Спосіб приготування:
- За допомогою міксера збиваємо яйця із цукром до білого кольору.
- В отриману суміш відправляємо нагрітий до 60 градусів кефір, продовжуємо збивати.
- Туди ж додаємо просіяне борошно, олію та соду, продовжуємо збивати до однорідності. Залишаємо тісто на 10 хвилин "відпочити".
- На сковороду з олією викладаємо оладки та смажимо їх до золотистого кольору з обох боків.
Подаємо готові оладки з домашньою сметаною, смачним шоколадним кремом або молоком, що згущує|згущає|, і насолоджуємося. Смачного!