Оладки вийдуть як у дитинстві: просто врахуйте один нюанс

Читать на русском
Автор
2171
Сніданок вийде дивовижним
Сніданок вийде дивовижним. Фото petropavlivka.city

Оладки не прилипають і не пригорають

Яка б погода не була за вікном, повітряні та ніжні на смак оладки – це завжди гарна ідея для початку дня. Ця максимальна швидка та проста страва на сніданок можна зробити корисним – просто додати банани або вівсяні пластівці.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо оладки родом із дитинства — на кефірі чи будь-якій кислій рідині. Це відмінний рецепт швидкого та приголомшливого сніданку, особливо якщо нікуди подіти кисле молоко. Але обов’язково просійте двічі борошно, і за бажанням додайте ще цукор — оладки вийдуть не дуже солодкими.

Як приготувати оладки на кефірі

Інгредієнти на 5 порцій:

  • яйця курячі — 2 шт.;
  • рослинна олія — 40 мл;
  • цукор — 60 г;
  • кефір (сироватка, кисле молоко) — 500 мл;
  • борошно — 240 г;
  • цукор ванільний — до свого смаку;
  • сіль — 1 г;
  • сода харчова — 4 р.

Спосіб приготування:

  1. За допомогою міксера збиваємо яйця із цукром до білого кольору.
  2. В отриману суміш відправляємо нагрітий до 60 градусів кефір, продовжуємо збивати.
  3. Туди ж додаємо просіяне борошно, олію та соду, продовжуємо збивати до однорідності. Залишаємо тісто на 10 хвилин "відпочити".
  4. На сковороду з олією викладаємо оладки та смажимо їх до золотистого кольору з обох боків.

Подаємо готові оладки з домашньою сметаною, смачним шоколадним кремом або молоком, що згущує|згущає|, і насолоджуємося. Смачного!