Практично ніхто про це не знає: навіщо накривати вершкове масло склянкою

Читать на русском
Автор
4604
Ви впораєтеся за лічені хвилини
Ви впораєтеся за лічені хвилини. Фото Freepik

Раз-два — і проблему вирішено

Вершкове масло — важливий інгредієнт багатьох страв, у тому числі й домашньої випічки. Однак часто ми забуваємо заздалегідь витягнути продукт із холодильника і це суттєво уповільнює процес приготування їжі.

Разом із "ТСН" розповімо, як просто впоратися із цією проблемою. Вам не доведеться відкладати приготування улюбленої випічки.

Як швидко розм’якшити вершкове масло

У цьому вам допоможе дуже простий трюк, про який мало хто здогадується. Він займе у вас буквально п’ять хвилин, а результат приємно здивує вас.

Щоб швидко розм’якшити вершкове масло, викладіть його на тарілку. Закип’ятіть воду, залийте її в склянку на півхвилини. Через вказаний час воду вилийте, а склянкою зверху накрийте масло. Залиште склянку у такому положенні на 5 хвилин.

Через вказаний час ваше масло буде м’якою і з кремовою текстурою. Завдяки цій хитрощі за лічені хвилини масло буде м'яким і ви зможете далі продовжувати готування.

Існує ще кілька простих способів, як швидко розм’якшити вершкове масло до кімнатної температури. Наприклад, можна натерти змерзле вершкове масло на тертку — маленькі шматочки набагато швидше стануть м’якими за кімнатної температури.

Також можна розкотити вершкове масло між двома шматками паперу для випічки — завдяки такому трюку масло швидше стане м’яким.

Раніше ми розповідали, як вибрати вершкове масло. У вашому холодильнику буде лише якісний продукт.