Така сирна паска стане зіркою великоднього столу: розкішний рецепт з шоколадом та вишнею

Читать на русском
Автор
6223
Дуже смачна паска без випікання
Дуже смачна паска без випікання. Фото shuba.life

За цим рецептом виходить розкішна паска

Ми розповідали, як приготувати чудову білкову глазур для великодніх пасок. Але є вид паски, який не потребує ні глазурі, ні випікання — це пресована сирна паска.

На порталі SHUBA поділились рецептом розкішної сирної паски — з вишнею та шоколадом. Можна обрати заморожені, консервовані або сушені ягоди. Заморожену вишню потрібно розморозити та віджати зайвий сік, консервовану відділити від зайвої вологи.

Інгредієнти:

  • Сир кисломолочний — 250 г
  • Масло вершкове 73% — 60 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйце куряче, жовток — 2 шт.
  • Какао-порошок — 6 ст. л.
  • Сіль — 1/5 ч. л.
  • Шоколад — 20 г
  • Консервована вишня — 70 г

Спосіб приготування:

  1. Розітріть яєчні жовтки з сіллю та цукром до однорідної маси. Додайте розм'якшене вершкове масло в миску з жовтками та поставте на водяну баню.
  2. Постійно помішуючи, добийтеся повного розчинення цукру. Не доводьте суміш до кипіння!
  3. Протріть сир через сито або пропустіть через м'ясорубку 2-3 рази. Якщо сир не здається вам досить жирним, додайте трохи вершків.
  4. Натріть шоколад і підготуйте какао-порошок. З'єднайте сирну суміш та суміш з жовтками та вершковим маслом.
  5. Додайте какао та шоколад. Ретельно розмішайте. Можна використовувати комбайн або блендер.
  6. Вмішайте вишню в тісто. Підготуйте спеціальну форму для сирної паски (приблизно 10×10 см).
  7. Простеліть форму марлею, щоб вона звисала з країв перевернутої форми. Утрамбуйте сирну масу в форму, роблячи це щільно.
  8. Прикрийте перевернуту форму марлею. Поставте її в глибоку тарілку в тому ж положенні і відправте в холодильник на 6-12 годин. За бажанням, можна придавити форму зверху чимось важким.

Обережно вийміть готову паску з форми, поставте на пласку тарілку, прикрасьте цукатами або в'яленою вишнею. також ми ділились рецептом смачної та швидкої паски з випіканням тіста.