Виберіть правильне яйце і проколіть голкою: як підготувати яйця до фарбування перед Великоднем

Читать на русском
Автор
4171
Ви точно не знали про це Новина оновлена 17 квітня 2024, 05:52
Ви точно не знали про це. Фото patrioty.org.ua

Можливо, про ці хитрощі вам не розповідала навіть бабуся

Одна з головних страв на великодньому столі – різні крашанки. Їх можна прикрашати тисячею різних способів, і багато кулінарів вже цікавляться ними, щоб до свята порадувати близьких та друзів.

Проте мало хто знає, що яйця до фарбування потрібно правильно підготувати. Разом із Shuba розповімо про це докладніше.

Як підготувати яйця до фарбування на Великдень

Хочеться, щоб колір пофарбованих яєць був інтенсивнішим, а малюнок чіткішим? Тоді потрібно вибирати великі за розміром яйця та з білою шкаралупою.

Щоб після варіння не дістати яйця з "сюрпризом" — шкаралупою, що тріснула, — не варто відправляти їх у каструлю відразу з холодильника. Яйця повинні бути кімнатної температури, тому краще дістати їх приблизно за годину до приготування.

Під час варіння яєць можна додати у воду 1 столову ложку солі на літр води. Тоді яєчна шкаралупа не потріскається.

Існує ще одне незвичайне розв'язання популярної проблеми. Щоб яйця не потріскалися під впливом гарячих температур, можна проколоти їх тонкою голкою з одного кінця.

Перед фарбуванням яєць потрібно ретельно вимити губкою і протріть поверхню спиртом або мильним розчином. Це допоможе фарбі лягти рівним шаром.

Якщо подобаються крашанки з глянсовою поверхнею, після фарбування їх слід протерти насухо паперовим рушником або тканиною. Потім просто необхідно натерти шкаралупу соняшниковою олією — і яйця вийдуть найгарнішими.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця рисом. Вийде неймовірно.