Навіть краще, ніж з м’ясом: це пісне рагу з грибами приготувати надзвичайно просто

Читать на русском
Автор
3509
Простий рецепт смачної страви
Простий рецепт смачної страви. Фото Freepik

Обов'язково приготуйте цю пісну ситну страву

Якщо під час Великого посту хочеться поласувати чимось смачненьким, цей рецепт рагу для вас. Гриби ідеально доповнять цю страву і зроблять її ще смачнішою, ніж із м’ясом. Раніше ми розповідали, як приготувати пісні голубці, а тепер ділимося рецептом рагу з грибами та картоплею.

Ця страва має апетитний аромат та неймовірно смачна. Рецептом поділилися на порталі "Є".

Як приготувати рагу з картоплею та грибами

Інгредієнти:

  • сушені лісові гриби (заморожені або свіжі) — 300г;
  • картопля — 700-800 г;
  • морква — 1 шт;
  • цибуля — 1 шт;
  • часник — 1 зубчик;
  • сіль, перець — на свій мак;
  • олія;
  • вода.

Спосіб приготування:

  1. Гриби заливаємо водою і залишаємо на одну-дві години. Відварюємо 15 хвилин після закипання на середньому вогні і викладаємо на сито.
  2. Охолоджуємо гриби. Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву — кружальцями.
  3. Розігріваємо пательню з олією і смажимо цибулю до золотистості. Додаємо гриби і цибулю. Перемішуємо і готуємо ще 5-7 хвилин.
  4. Подрібнюємо часник ножем або пресом. Додаємо його до грибів, перемішуємо і смажимо ще 2-3 хвилини.
  5. Чистимо картоплю і нарізаємо кубиками. Перекладаємо її у глиняний горщик, додаємо засмажку, сіль, спеції і перемішуємо. Подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати овочеве рагу без м’яса. Ми поділилися простим пісним рецептом.