Перевірений рецепт: ці крученики замінять на святковому столі всі м’ясні страви (фото)

Читать на русском
Автор
13181
Ситні м’ясні рулетики
Ситні м’ясні рулетики. Фото shuba.life

Чудова м’ясна страва до свята

До Великодня хочеться приготувати багато страв. Це не тільки пишні паски – почесне місце на святковому столі займає також різне м’ясо.

Щоб не подавати до столу тільки покупну ковбасу або традиційну буженину, пропонуємо приготувати незвичайні крученики з начинкою. Їхній рецепт ми знайшли у книзі "Українські народні страви". Пропонуємо подавати їх одразу з блокнотом та ручкою – кожен гість обов’язково запитає, як ви їх готували.

Як приготувати крученики до великоднього столу

Інгредієнти:

  • м’ясо (свинина чи яловичина) — 1 кг;
  • свинячий жир — 100 г;
  • цибуля — 100 г;
  • грибний відвар — 200 г;
  • сметана — 200 г;
  • сіль, перець, лавровий лист — за смаком.
  • Для начинки:
  • рис — 100 г;
  • цибуля — 50 г;
  • вершкове масло — 50 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • перець, сіль — за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Рис відварюємо до готовності.
  2. Варимо яйця, даємо їм охолонути, чистимо і нарізаємо.
  3. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на сковороді з олією.
  4. Підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо та перчимо. Все ретельно перемішуємо. Начинка готова.
  5. Нарізаємо м’ясо шматочками. Все солимо, перчимо і відбиваємо кожен шматочок.
  6. На кожен шматок викладаємо трохи начинки, згортаємо рулетиком, перев’язуємо ниткою та обв’язуємо на сковороді зі свинячим жиром.
  7. Підготовлені рулетики відправляємо у каструлю. Додаємо лавровий лист, обсмажену цибулю, грибний відвар, сметану і тушкуємо до готовності.
М’ясні крученики
Телеграф

Подаємо крученики з улюбленим гарніром. Вони розлетяться на раз-два.