Чим відрізняються жовті жовтки від помаранчевих: як обрати яйця на паску і не тільки

Читать на русском
Автор
1172
Ви могли помічати, що є яйця з різними жовтками
Ви могли помічати, що є яйця з різними жовтками. Фото Freepik

Чим насправді вони відрізняються

Ми розповідали, як варити яйця, щоб вони легше чистились. Тепер розповідаємо, чи має під собою основу популярний міф про колір жовтка.

Багато людей вважають, що чим темніший жовток яйця, тим воно натуральніше і корисніше, тому намагаються придбати саме яйця з оранжевими жовтками, особливо перед Великоднем — адже в паски прийнято класти найкращі продукти. Але чи це дійсно так, розповідаємо разом із Pixelinform.

Насправді колір жовтка не має нічого спільного ні зі смаком, ні з користю яєць. Він залежить лише від того, чим харчувалася курка.

Яскравий помаранчевий колір жовтку їй надають каротиноїди, які містяться, наприклад, у кукурудзі та люцерні. Якщо ж курей годувати безбарвними кормами, наприклад, пшеницею світлого сорту, жовток буде блідим.

Птахофабрики, знаючи про переваги споживачів, часто додають у корм синтетичні барвники, щоб зробити жовток яскравим. Це працює, навіть якщо кури харчуються безбарвними кормами.

Отже, не варто орієнтуватися на колір жовтка при виборі яєць. Краще звертати увагу на їх термін придатності та супутню інформацію. Також ми розповідали, як правильно зберігати сирі яйця.