"Рибий торт": смакота, яку готуватимете до кожного свята

Читать на русском
Автор
Незвичайний салат з тунцем, рисом та яйцями
Незвичайний салат з тунцем, рисом та яйцями

Такий "десерт" ви ще не куштували"

Без різноманітних салатів не обходиться жоден святковий стіл. Якщо всі рецепти перепробувані, пропонуємо здивувати гостей незвичайним "Рибним тортом".

Рисовий салат з тунцем, яйцями та овочами буде одним із найкращих рішень для святкового частування. Головне — поставити його на кілька годин у холодильник, щоб страва просочилася. Подайте такий салат за рецептом Shuba — і гості оближуть всі тарілки.

Як приготувати салат "Рибний торт"

Інгредієнти на 4 порції:

  • рис — 200 г;
  • сьомга слабосолона — 100 г;
  • тунець консервований — 300 г;
  • курячі яйця — 4 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • огірок — 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • майонез 72% — 150 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Курячі яйця відварюємо круто, моркву — до готовності. Даємо охолонути, чистимо і натираємо окремо на велику тертку.
  2. Рис миємо та варимо в підсоленій воді в пропорції 1:2 протягом 20 хвилин.
  3. Цибулю чистимо, тонко нарізаємо та обдаємо окропом. З консервованого тунця зливаємо рідину та розминаємо його вилкою. Огірки миємо та нарізаємо соломкою.
  4. На дно салатника викладаємо половину рису, змащуємо його майонезом. Далі шарами викладаємо тунець, цибулю, огірки (солимо до смаку), яйця, моркву. Усі шари змащуємо майонезом.

Зверху викладаємо рис, прикрашаємо смужками сьомги та зеленню, і відправляємо салат на 1-2 години. Подаємо салат з картопляним пюре.