Вийдуть смачними та соковитими: який інгредієнт додати до котлет

Читать на русском
Автор

Сподобаються дітям та дорослим

Котлети, як правило, готують з м'яса або риби. Існує також вегетаріанський варіант цієї страви, коли їх готуються з гречки, вівсянки чи сочевиці.

Сьогодні ми хочемо поділитися рецептом м'ясних котлет, які будуть ще смачнішими завдяки одному інгредієнту. А рецепт опублікували на Instagram-сторінці "coooking.she".

Як приготувати соковиті котлети з грибами

Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт. (або вже готовий фарш 500 г);
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • болгарський перець – 1/3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.;
  • печериці – 4-5 шт.;
  • вершки 15% – 100 мл;
  • борошно – 1 ст. л. ;
  • сир твердий;
  • сіль, перець, сушений часник;

Спосіб приготування:

  1. Пропустити філе через м'ясорубку, додати борошно, яйця, спеції, цибулю порізану кубиком, панірувальні сухарі та перемішати.
  2. Моркву обсмажити з перцем, додати у фарш та перемішати.
  3. Гриби окремо посмажити, влити вершки та протушкувати під кришкою.
  4. Сформувати з м'яса котлети, викласти на деко.
  5. Всередині котлети зробити невелике заглиблення, викласти грибну начинку та присипати сиром.
  6. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати котлети всього з одного курячого філе. За цим рецептом з такої кількості м’яса вийде 20 котлет.