Яскравий буряковий суп-пюре: смак цієї страви не залишить байдужими навіть гурманів

Читать на русском
Автор
Незвичайний, але смачний суп
Незвичайний, але смачний суп. Фото Freepik

Ця страва має вершковий та насичений смак

Осінь і зима — ідеальний час, щоб побалувати себе стравами з сезонних овочів, і буряк займає в цьому списку особливе місце. Цей яскравий, насичений смаком овоч давно завоював популярність у кухнях по всьому світу. Його універсальність дозволяє готувати різноманітні страви – від класичного борщу та вінегрету до незвичайних десертів.

Якщо ви шукаєте спосіб розкрити всю глибину смаку буряків, спробуйте приготувати суп-пюре. Цей рецепт дивує своєю простотою та одночасно вишуканістю.

Ще одна перевага цього рецепту – можливість адаптувати його під ваш смак. Бажаєте більш насичений смак? Додайте щіпку копченої паприки або тертий імбир. Ароматний, зігріваючий та дуже апетитний суп-пюре з буряків стане вашим улюбленим рецептом у холодну пору року. Спробуйте, і ви не раз здивуєте гостей цією простою, але ефектною стравою.

Інгредієнти:

  • 4 буряків середнього розміру;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1300 мл овочевого бульйону;
  • 125 мл вершків;
  • 1 ч.л. яблучного оцту;
  • сіль, чорний перець до смаку;
  • крапля оливкової олії;
  • кріп або петрушка для прикраси.

Як приготувати буряковий суп-пюре

  1. Буряк наріжте невеликими шматочками, цибулю розріжте на 4 частини. Деко застелите папером для випічки, додайте буряк, цибулю, неочищений часник. Посолити, поперчити, збризкати олією.
  2. Запікайте овочі в духовці, розігрітій до 200 °С, близько 50-60 хвилин.
  3. Остудіть овочі, видавіть м’яку частину часнику. Перекладіть все в каструлю і подрібніть блендером. Додайте вершки та прогрійте суп кілька хвилин.
  4. Додайте яблучний оцет, сіль та перець до свого смаку.

При подачі супу додайте петрушку чи кріп.

Раніше ми ділилися рецептом скумбрії у пряному маринаді.