Від цієї запіканки з баклажанів просто неможливо відірватися: готується легко, з’їдається миттєво

Читать на русском
Автор
Так баклажани ви ще не готували
Так баклажани ви ще не готували. Фото Скріншот YouTube

Цю запіканку захочеться готувати щодня

Раніше ми ділилися з вами рецептом ніжної запіканки з кабачків, але подібні страви можна готувати й з баклажанів. Просто обсмажте баклажани, приготуйте до них соус і запечіть. У результаті у вас вийде апетитна запіканка на вечерю або обід.

Рецептом поділилися на YouTube-каналі AuberginenLiebe.

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • 1/2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 250 г томатів у власному соку
  • 2 яйця
  • 30 г пармезану
  • Оливкова олія
  • Сіль
  • Чорний перець
  • Італійські трави

Етапи приготування

  1. Наріжте баклажани скибочками і залиште настоятися в підсоленій воді 15 хвилин, потім обсушіть їх паперовим рушником.
  2. На сковороді обсмажте дрібно нарізану цибулю з додаванням оливкової олії протягом 2 хвилин. Додайте подрібнений часник і смажте ще 30 секунд.
  3. Додайте томати та готуйте соус на середньому вогні приблизно 15 хвилин. Приправте соус сіллю, чорним перцем і італійськими травами до свого смаку.
  4. В іншій сковороді обсмажте скибочки баклажанів на оливковій олії до золотисто-коричневого кольору з обох боків.
  5. У невеликій формі для запікання (18–20 см) зберіть страву, чергуючи шари: спочатку баклажани, потім томатний соус і тертий пармезан. Повторюйте, доки не закінчаться всі інгредієнти.
  6. В окремій мисці збийте 2 яйця.
  7. Залийте страву яєчною сумішшю та поставте в розігріту до 180°C духовку. Випікайте 20 хвилин.