Лазанья з баклажанів: готувати її — одне задоволення

Читать на русском
Автор
Як приготувати лазанью з баклажанів
Як приготувати лазанью з баклажанів. Фото Pinterest

Простий рецепт смачної страви з баклажанів

Якщо ви вже готували запіканку з баклажанів і вона вам сподобалась, то спробуйте ще приготувати лазанью з баклажанів. Вона стане чудовою альтернативою класичній версії з листами тіста. Лазанья з баклажанів виходить легкою та соковитою завдяки запеченим овочам, ніжному соусу з фаршем і томатами та тягучому шару сиру.

Рецептом поділилась кулінарна блогерка nata.cooking.

Інгредієнти:

  • 2 середніх баклажани
  • оливкова олія, сіль, перець, італійські трави
  • 400 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 банка томатів у власному соку
  • 150-200 г сиру

Як приготувати лазанью з баклажанів

  1. Баклажани миємо, відрізаємо хвостики та нарізаємо на довгі смужки товщиною приблизно 5-7 мм. Викладаємо на деко з пергаментом, посипаємо спеціями та поливаємо олією з двох сторін. Запікаємо при 190-200 градусах 15-20 хвилин.
  2. Для соусу обсмажуємо до мʼякості нарізану цибулю та часник, додаємо фарш, розбиваємо грудочки та обсмажуємо до готовності. Далі додаємо томати у власному соку, заправляємо спеціями, перемішуємо та тушкуємо все разом 10-15 хвилин. Соус повинен загустіти.
  3. У форму для запікання викладаємо баклажани, на них викладаємо соус і трішки посипаємо сиром. Далі знову баклажани-соус-сир, допоки не закінчаться всі інгредієнти. Зверху щедро посипаємо сиром.
  4. Запікаємо в розігрітій до 180 духовці 15-20 хвилин. На останні 5 хвилин можна увімкнути гриль задля румʼяної скоринки.