Яблучний крамбл: рецепт пирога, для якого не треба місити тісто

Читать на русском
Автор
Яблучний крамбл
Яблучний крамбл. Фото Freepik

Цей рецепт врятує, коли хочеться пирога, але немає часу на довге приготування

Яблучний крамбл — це простий десерт, для приготування якого не треба замішувати тісто. Завдяки поєднанню соковитих яблук та кориці пиріг виходить неймовірно ароматним та смачним. Виглядає крамбл по-домашньому затишно і апетитно. Це ідеальний варіант, коли хочеться чогось смачного, але простого у приготуванні.

Рецептом на своїй сторінці в Instagram поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич.

Інгредієнти

Для начинки:

  • яблука – 5–6 шт. (кисло-солодкі)
  • цукор – 3–4 ст. л.
  • кориця – 1 ч. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.

Для крамблу (крихти):

  • борошно – 100 г
  • мигдаль подрібнений (або мигдальне борошно) – 30 г
  • вершкове масло – 80 г (холодне)
  • цукор – 70 г
  • щіпка солі

Як приготувати яблучний крамбл

  1. Очищаємо яблука від шкірки та серцевини та нарізаємо невеликими шматочками.
  2. Змішуємо яблука з цукром, корицею та лимонним соком. Викладаємо яблука у форму для запікання і поєднуємо з крохмалем.
  3. Змішуємо борошно і додаємо холодне вершкове масло, нарізане кубиками.
  4. Перетираємо суміш пальцями до стану крихти.
  5. Додаємо подрібнений мигдаль (за бажанням) і ще раз легко перемішуємо.
  6. Посипаємо яблучну начинку крихтою.
  7. Ставимо форму у розігріту духовку (180 °C).
  8. Випікаємо 30-40 хвилин до золотистої скоринки.