Для тих, кому хочеться зранку поспати довше: лінивий рецепт сніданку

Читать на русском
Автор
Пиріжки вийдуть пишними та м’якими
Пиріжки вийдуть пишними та м’якими. Фото babusyni-retsepty

На такий сніданок із задоволенням збігатимуться близькі

Нам дуже хочеться, щоб наш сніданок був ситний, смачний та швидкий у приготуванні. Звичайно, оптимальний варіант — це пишні оладки або улюблений омлет. Але що робити, якщо хочеться різноманітності?

У такому разі разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати картопляні пиріжки. Якщо ви зробите тісто ввечері, вранці вам залишиться обсмажити їх і подати на стіл. Спробуємо?

Як приготувати картопляні пиріжки

Інгредієнти:

  • картопля – 400 г;
  • відвар картопляний – 250 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • цукор – 1 ст.
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • борошно — 550 г.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо. До пюре додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо олію. Все ретельно перемішуємо та заливаємо картопляним відваром.
  2. У пюре розбиваємо яйце, перемішуємо усі інгредієнти. Туди ж висипаємо дріжджі, знову все перемішуємо. До отриманої маси додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто для пиріжків.
  3. Вимішуємо тісто в тарі, потім на столі з мукою, даємо відпочити при кімнатній температурі протягом години.
  4. Через вказаний час обходимо тісто, ділимо на колобки – з цієї кількості тіста у вас має вийти десь 18 штук. Робимо з них невеликі коржики, а всередині протикаємо отвір.
  5. Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо пиріжки на середньому вогні по 1,5 хвилини з кожного боку.

Подавайте ці пиріжки з какао за рецептом "Телеграфа". Смачного.