Для тих, кому хочеться зранку поспати довше: лінивий рецепт сніданку
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Пиріжки вийдуть пишними та м’якими](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/c/67/0ecc0779-0fcde5d13b424943c20e7cb5b4a6767c.jpg?v=2706_1)
На такий сніданок із задоволенням збігатимуться близькі
Нам дуже хочеться, щоб наш сніданок був ситний, смачний та швидкий у приготуванні. Звичайно, оптимальний варіант — це пишні оладки або улюблений омлет. Але що робити, якщо хочеться різноманітності?
У такому разі разом із "Бабусиними рецептами" пропонуємо приготувати картопляні пиріжки. Якщо ви зробите тісто ввечері, вранці вам залишиться обсмажити їх і подати на стіл. Спробуємо?
Як приготувати картопляні пиріжки
Інгредієнти:
- картопля – 400 г;
- відвар картопляний – 250 мл;
- сіль — 1 ч. л.;
- цукор – 1 ст.
- дріжджі сухі – 10 г;
- яйце – 1 шт.;
- соняшникова олія – 3 ст. л.;
- борошно — 550 г.
Спосіб приготування:
- Картоплю чистимо, відварюємо до готовності та пюруємо. До пюре додаємо сіль, цукровий пісок і вливаємо олію. Все ретельно перемішуємо та заливаємо картопляним відваром.
- У пюре розбиваємо яйце, перемішуємо усі інгредієнти. Туди ж висипаємо дріжджі, знову все перемішуємо. До отриманої маси додаємо муку|борошно| і замішуємо тісто для пиріжків.
- Вимішуємо тісто в тарі, потім на столі з мукою, даємо відпочити при кімнатній температурі протягом години.
- Через вказаний час обходимо тісто, ділимо на колобки – з цієї кількості тіста у вас має вийти десь 18 штук. Робимо з них невеликі коржики, а всередині протикаємо отвір.
- Розігріваємо сковороду з олією та обсмажуємо пиріжки на середньому вогні по 1,5 хвилини з кожного боку.
Подавайте ці пиріжки з какао за рецептом "Телеграфа". Смачного.