Від цього салату не залишиться ні шматочка: пісний рецепт до Різдва

Читать на русском
Автор
1094
Салат вийде корисним та поживним
Салат вийде корисним та поживним. Фото shuba.life

Ця страва стане обов’язковою на вашому столі

Не за горами одне з головних православних свят — Різдво. Багато кулінарів стурбовані пошуками незвичайних рецептів, щоб поставити на стіл 12 страв, як велить традиція.

Справжнім хітом свята може стати салат із квасолею та сушеними грибами за рецептом Shuba. Безумовно, з консервованою квасолею він приготується швидше, а з відвареною буде корисніше. Загалом, готуємо та насолоджуємося.

Як приготувати пісний салат з вареною квасолею та грибами

Інгредієнти на 3 порції:

  • квасоля — 500 г;
  • гриби сушені — 50 г;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник, зубчики — 3 шт.;
  • рослинна олія — 50 мл;
  • сіль, перець чорний мелений, зелень — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Квасолю відварюємо до готовності, якщо використовуємо консервовану — зливаємо воду.
  2. Гриби заливаємо холодною водою. Через 10 хвилин зливаємо воду, заливаємо знову водою, солимо і варимо до готовності. Воду зливаємо, гриби нарізаємо.
  3. Моркву та цибулю чистимо. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо, обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією до м’якості. Солимо і перчимо на свій смак.
  4. Змішуємо гриби, квасолю, пропущену через прес часник. Все солимо, перчимо, додаємо засмажку та дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

Раніше "Телеграф" розповідав, що символізує кутя та як її правильно готувати. Ви могли про це не знати.