Смажені страви будуть ідеальними: просто готуйте їх на "правильній" олії

Читать на русском
Автор
10741
Ці тонкощі точно вам знадобляться
Ці тонкощі точно вам знадобляться. Фото shuba.life

Ваші страви близькі будуть їсти ще з більшим задоволенням

Навряд чи хтось відмовиться від пишного омлету, чи улюблених млинців на сніданок. Це не тільки смачно, але швидко та дуже ситно.

Однак мало хто замислюється, що смак страви залежить і від олії, на якій ми готуємо. Про це разом із "Главредом" і поговоримо.

На якій олії найкраще готувати

Олія при нагріванні сковороди може стріляти та починає підгоряти відразу на сковороді. При приготуванні від нього може йти чорний дим і ваша страва стане неїстівною.

Оливкова олія довше нагрівається — цей факт дозволяє продуктам краще прожарюватися. На ній м’ясо, риба та овочі готуються простіше і саме при приготуванні на оливковій олії виходить ідеальна хрумка скоринка. Найкраще вибирати олію Extra для смаження. А ось для приготування легких страв та сніданків варто використовувати вершкове чи кокосове масло.

Як правильно смажити продукти

Не потрібно наливати олію в розігріту сковороду — краще, щоб вона нагрівалася разом із посудом. Також не варто використовувати відразу багато олії — краще спочатку змастити сковороду силіконовим пензликом, а вже в процесі приготування додати необхідну кількість. Не варто також перегрівати олію та готувати на великому вогні.

Зберігати продукт бажано у щільно закритій тарі у темному, захищеному від світла сухому місці. Оптимальна температура зберігання – від +5 до +20 градусів.

Раніше ми розповідали, як можна використовувати соняшникову олію в побуті. Спробуйте — і вам ці трюки стануть вам у пригоді.