Подивіться на ніс: як в магазині відрізнити оселедець з ікрою

Читать на русском
Автор
11104
Як обрати оселедець з ікрою
Як обрати оселедець з ікрою. Фото vazhnoznat.com

Вам допоможуть прості "підказки"

Ми розповідали, чим відрізняються оселедці "хлопчики" і "дівчатка". Тепер розповідаємо, на що звертати увагу в магазині, якщо вашою метою є купити оселедець з ікрою.

Треба знати, як купити такий оселедець. Про деталі розповідаємо разом із РБК-Україна.

Існує думка, що найкращий оселедець — той, що завдовжки до 17 см. Він начебто має оптимальну кількість м’яса, а більша риба накопичує велику кількість шкідливих речовин.

Самці оселедця мають вузький і витягнутий ніс. У самок же він кругліший і помітно коротший. Чоловічі особини мають масивну, трохи заокруглену спину і пряме черевце. Якщо є така можливість — помацайте, черевце, воно повинне бути мʼяким. У жіночих особин рівна спина, а черевце щільне. У самиць оселедця тонка спина, яку легко розпізнати, і об’ємніший живіт — саме там знаходиться ікра.

Якщо при виборі риби ви помітили, що шкіра трохи відійшла від філе, це може означати, що риба жирна. Поганий оселедець матиме специфічний запах і колір, а також каламутні очі.

Якщо боїтесь купити пересолену рибу — обирайте крупніші рибини. Їх практично неможливо пересолити. Тушка риби повинна бути пружною, без нальоту і тріщин. Така рибка стане чудовою основою для вашого оселедця під шубою. Однак, цей салат можна приготувати значно смачніше, якщо замінити оселедець іншим компонентом.