Новий рік має смак: рецепт неймовірного рулету з мандаринами

Читать на русском
Автор
Виходить дуже красиво та апетитно
Виходить дуже красиво та апетитно. Фото Прості рецепти

Ідеальний святковий десерт

Ми розповідали, як спекти на новий рік дуже красиве вітражне печиво. Тепер ділимось рецептом трохи складнішого десерту, однак, повірте, ця складність того точно варта.

На meta.ua розповіли, як приготувати чудовий меренговий рулет з мандаринами. Приготуйте його, поки сезон цих цитрусових у розпалі.

Інгредієнти:

  • білки — 6 шт
  • цукор — 240 г
  • лимонна кислота — 1/3 ч.л
  • кукурудзяний крохмаль — 20 г
  • сіль — щіпка
  • мандарини — 300 г
  • цукрова пудра або цукор — 35 г
  • жовтки — 2 шт
  • кукурудзяний крохмаль — 15 г

Для крему:

  • сир (Філадельфія) — 300 г
  • вершки 33% — 150 мл
  • цукрова пудра — 40 г

Спосіб приготування

  1. До білків додаємо сіль та лимонну кислоту. Все збиваємо міксером до піків.
  2. Потихеньку, продовжуючи збивати, починаємо додавати цукор. Збиваємо доти, доки маса не буде зберігати форму. Маса готова, якщо ви перевернете миску і з неї нічого не витече.
  3. Далі додаємо крохмаль і знову збиваємо. Готову білкову масу викладаємо на пергамент. Підсушуємо її 40-45 хвилин в духовці при 140 °.
  4. Далі накриваємо ще одним листом пергаменту і перевертаємо. Коли корж вистигне, знімаємо верхній шар пергаменту.
  5. Мандарини чистимо і перекладаємо в блендер. Збиваємо до стану пюре. Поступово додаємо жовтки, крохмаль та цукрову пудру. Перемішуємо.
  6. Перекладаємо в каструльку, доводимо до кипіння. Варимо її кілька хвилин, помішуючи, поки маса не загусне.
  7. Даємо їй вистигнути, перетираємо через сито. Потім змащуємо нею корж меренги.
  8. Для крему в сир додаємо вершки та цукрову пудру. Збиваємо все разом до загустіння. Викладаємо крем на мандариновий шар та загортаємо рулет.

Перед подачею рулет повинен постояти в холодильнику кілька годин. Також ми ділились рецептом чудових трубочок з вершковим кремом.