Яйце саме вистрибне зі шкаралупи: що для цього потрібно зробити
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1882
Всього два простих продукти полегшать вам життя
Яйця – важливий продукт на нашій кухні. Ми готуємо з них пишні омлети, додаємо у домашню випічку. А ще яйця – важливий інгредієнт найрізноманітніших салатів.
Ось тільки чищення варених яєць – не найприємніше заняття. Часто буває так, що шкаралупа намертво прилипає до білка і для очищення яєць доводиться багато часу. Однак професійні кулінари не стикаються з цією проблемою та знають, що робити. Разом з "ТСН" розповімо про один кулінарний лайфхак, завдяки якому ви впораєтеся із завданням швидко і просто.
Як швидко та просто очистити яйця
Вам знадобляться лише два бюджетні продукти, які є на кухні у кожного кулінара. У це складно повірити, але це сіль та оцет.
Для полегшення чищення варених яєць просто додайте в каструлю під час варіння трохи солі. А якщо водночас ви додасте трохи оцту, ви зможете запобігти витоку білка у випадку, якщо під час варіння яйце трісне. Вся річ у тому, що оцет – це кислота. Саме вона скріплює білок і він не витече.
До речі, для полегшення процесу очищення яєць фахівці радять розпочинати з тупого кінця. Саме там збирається повітря, і шкаралупі легше відходити від білка.
Очистили яйця? Приготуймо з них салат з крабовими паличками та морквою за рецептом "Телеграфа". Смачного!