Яйце саме вистрибне зі шкаралупи: що для цього потрібно зробити

Читать на русском
Автор
1882
Ці способи точно вам знадобляться
Ці способи точно вам знадобляться. Фото Freepik

Всього два простих продукти полегшать вам життя

Яйця – важливий продукт на нашій кухні. Ми готуємо з них пишні омлети, додаємо у домашню випічку. А ще яйця – важливий інгредієнт найрізноманітніших салатів.

Ось тільки чищення варених яєць – не найприємніше заняття. Часто буває так, що шкаралупа намертво прилипає до білка і для очищення яєць доводиться багато часу. Однак професійні кулінари не стикаються з цією проблемою та знають, що робити. Разом з "ТСН" розповімо про один кулінарний лайфхак, завдяки якому ви впораєтеся із завданням швидко і просто.

Як швидко та просто очистити яйця

Вам знадобляться лише два бюджетні продукти, які є на кухні у кожного кулінара. У це складно повірити, але це сіль та оцет.

Для полегшення чищення варених яєць просто додайте в каструлю під час варіння трохи солі. А якщо водночас ви додасте трохи оцту, ви зможете запобігти витоку білка у випадку, якщо під час варіння яйце трісне. Вся річ у тому, що оцет – це кислота. Саме вона скріплює білок і він не витече.

До речі, для полегшення процесу очищення яєць фахівці радять розпочинати з тупого кінця. Саме там збирається повітря, і шкаралупі легше відходити від білка.

Очистили яйця? Приготуймо з них салат з крабовими паличками та морквою за рецептом "Телеграфа". Смачного!