Італійці готують олів’є лише з чотирьох інгредієнтів: рецепт для найзайнятіших

Читать на русском
Автор
2319
Таке олів’є відрізняється від звичного
Таке олів’є відрізняється від звичного. Фото focus.ua

Головне тут – можливість експериментувати

Салат олів’є — одна з улюблених страв на новорічному столі. Але чи можна якось урізноманітнити його смак?

Так, і італійці вигадали, як. Вони готують салат всього з 4 інгредієнтів — картоплі, моркви, корнішонів та горошку, і заправляють його майонезом. Ви можете виявити фантазію і для прикраси використати варені яйця, а перед додаванням майонезу приправити салат оцтом. До речі, до самого майонезу "Фокус" рекомендує додати гірчицю — так смак олів’є стане більш пікантним.

Як приготувати італійський олів’є

Інгредієнти:

  • 3 картоплини середнього розміру;
  • 3 моркви;
  • 10 маринованих корнішонів;
  • 100 г зеленого горошку;
  • майонез.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо зелений горошок протягом часу, вказаного на упакуванні, та остуджуємо.
  2. Також відварюємо картоплю та моркву, остуджуємо, чистимо їх і нарізаємо кубиками.
  3. Нарізаємо корнішони довільними шматочками.
  4. Змішуємо підготовлений горошок, корнішони, картоплю і моркву, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
  5. Накриваємо миску з салатом харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на дві години, щоб салат просочився. Зберігатися така страва може до двох днів.

Раніше ми розповідали, як готують олів’є в Іспанії. Це надзвичайно смачно.