На святковий стіл або до сімейної вечері: ви приготуєте ці ковбаски на раз-два

Читать на русском
Автор
2906
Чевапчичі — популярна на Балканах страва
Чевапчичі — популярна на Балканах страва. Фото Рецепты Каждый День

Подавати їх можна з нарізаною кільцями цибулею

Якщо ви любитель м’ясних страв, напевно, готуєте вдома і соковиті котлетки, і ароматну курячу ковбасу. Тому пропонуємо здивувати близьких та гостей незвичайними ковбасками.

Сьогодні ми разом із "Рецептами каждый день" приготуємо традиційну для Балкан страву — чевапчичі. Ці смажені ковбаски з перемеленого яловичого м’яса урізноманітнять і повсякденне, і святкове меню. Подавайте їх із великою кількістю нарізаної кільцями цибулі та свіжим білим хлібом — і захопленню не буде межі.

Як приготувати чевапчичі

Інгредієнти:

  • яловичий фарш — 600 р.;
  • газована вода — 3 ст. л.;
  • соняшникова олія — 3 ст. л.;
  • паприка — 1 ст. л.;
  • сода — 1 щіпка;
  • сіль, перець — до свого смаку;
  • цибуля — 1 шт.;
  • шпажки.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і подрібнюємо. Додаємо його до фаршу. Туди ж відправляємо сіль, перець, паприку та соду. Все перемішуємо, заливаємо мінеральною водою та ретельно вимішуємо протягом 10-15 хвилин.
  2. Змащуємо м’ясну грудку 2 ст. л. олії, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
  3. Дістаємо м’ясо і на шпажках формуємо ковбаски.
  4. На сковороді розігріваємо олію, відправляємо чевапчичі та обсмажуємо їх з двох сторін до підрум’янювання.

Подаємо чевапчичі з вірменським лавашем за рецептом "Телеграфа". Спробуйте — і вам сподобається.