Ви із задоволенням поснідаєте цими пиріжками навіть у пост
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25572
Вони не затримаються на вашому столі
Ароматні, золотаві пиріжки — чудова альтернатива звичному омлету та звичайним сирникам. І якщо мрієте про цю страву під час посту, просто приготуйте пісні пиріжки.
Ці неймовірно смачні пиріжки з капустою за рецептом "Фокусу" ідеально впишуться в пісне меню та полюбляться всій родині. Найсмачніша начинка та хрумке тісто – це найкраще, що може бути на пісний сніданок.
Як приготувати пиріжки з капустою
Інгредієнти:
- дріжджі – 8 г (пресовані – 25 г);
- борошно — 2,5 склянки;
- тепла вода – 0,5 склянки;
- окріп – 0,5 склянки;
- сіль — 1 ч. л;
- цукор – 1 ст. л;
- олія – 3 ст. л.
Для начинки:
- свіжа капуста — 1 невеликий качан;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1-2 шт.;
- томатна паста – 1 ст. л;
- сіль — 1 ч. л;
- цукор – 1 ст. л;
- перець мелений, паприка – до смаку.
Спосіб приготування:
- Для начинки на сковороді з рослинною олією обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Додаємо до овочів дрібно порізану капусту, томатну пасту, сіль, цукор, паприку та перець. Все перемішуємо, готуємо до м’якості капусти та даємо охолонути.
- Для приготування опари о пів склянки теплої води розводимо дріжджі, додаємо цукор і 1 ст. л борошна. Все перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин до утворення "шапки".
- Через зазначений час в готову опару додаємо сіль, олію та половину борошна. Замішуємо тісто, вводимо туди окріп і додаємо поступово борошно, що залишилося (його кількість регулюємо в залежності від консистенції тіста). Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім замішуємо руками.
- Тісто ділимо на 14 частин. З кожної частини формуємо кульки, розкочуємо їх у коржики та викладаємо начинку. Далі формуємо їх у пиріжки.
- Готові пиріжки обсмажуємо на сковороді з рослинною олією на середньому вогні та подаємо до столу.
Пиріжки подаємо з соусом чилі за рецептом "Телеграфа". Смачного.