Ви із задоволенням поснідаєте цими пиріжками навіть у пост

Читать на русском
Автор
25572
Пиріжки виходять неймовірно смачними та ситними
Пиріжки виходять неймовірно смачними та ситними. Фото Meta.ua

Вони не затримаються на вашому столі

Ароматні, золотаві пиріжки — чудова альтернатива звичному омлету та звичайним сирникам. І якщо мрієте про цю страву під час посту, просто приготуйте пісні пиріжки.

Ці неймовірно смачні пиріжки з капустою за рецептом "Фокусу" ідеально впишуться в пісне меню та полюбляться всій родині. Найсмачніша начинка та хрумке тісто – це найкраще, що може бути на пісний сніданок.

Як приготувати пиріжки з капустою

Інгредієнти:

  • дріжджі – 8 г (пресовані – 25 г);
  • борошно — 2,5 склянки;
  • тепла вода – 0,5 склянки;
  • окріп – 0,5 склянки;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор – 1 ст. л;
  • олія – 3 ст. л.

Для начинки:

  • свіжа капуста — 1 невеликий качан;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1-2 шт.;
  • томатна паста – 1 ст. л;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор – 1 ст. л;
  • перець мелений, паприка – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для начинки на сковороді з рослинною олією обсмажуємо подрібнену цибулю та моркву. Додаємо до овочів дрібно порізану капусту, томатну пасту, сіль, цукор, паприку та перець. Все перемішуємо, готуємо до м’якості капусти та даємо охолонути.
  2. Для приготування опари о пів склянки теплої води розводимо дріжджі, додаємо цукор і 1 ст. л борошна. Все перемішуємо та залишаємо на 10 хвилин до утворення "шапки".
  3. Через зазначений час в готову опару додаємо сіль, олію та половину борошна. Замішуємо тісто, вводимо туди окріп і додаємо поступово борошно, що залишилося (його кількість регулюємо в залежності від консистенції тіста). Перемішуємо тісто спочатку ложкою, потім замішуємо руками.
  4. Тісто ділимо на 14 частин. З кожної частини формуємо кульки, розкочуємо їх у коржики та викладаємо начинку. Далі формуємо їх у пиріжки.
  5. Готові пиріжки обсмажуємо на сковороді з рослинною олією на середньому вогні та подаємо до столу.

Пиріжки подаємо з соусом чилі за рецептом "Телеграфа". Смачного.