Додайте під час варіння один копійчаний продукт — і картопля на салати більше ніколи не розвариться

Читать на русском
Автор
3925
Картопля не розвариться і буде легко чиститись
Картопля не розвариться і буде легко чиститись. Фото Freepik

Збережіть собі цей лайфхак

Ми розповідали, як виправити каламутний холодець. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе ідеально зварити картоплю на салати та закуски.

Як правило, картоплю відварюють у мундирі, а, коли охолоне, чистять, нарізають і додають до салатів. Однак, якщо картопля розварилась в процесі варіння, як її не нарізай, все одно шматочки будуть неохайними, а консистенція салату залишить бажати кращого. Та є один спосіб, який допоможе виправити ситуацію.

Один простий лайфхак допоможе приготувати картоплю так, щоб вона не розвалювалася. Цей спосіб використовують досвідчені кулінари, він полягає у тому, щоб у воду, де вариться коренеплід, додати один копійчаний засіб, який є на кожній кухні.

Це лимонна кислота. Одна чайна ложка засобу на два літри води — і результат буде фантастичним. Якщо у вас раптом немає лимонної кислоти, її можна замінити оцтом. на два літри води додаємо 1-2 столові ложки 9% оцту. Після цього відправляємо в каструлю картоплю і відварюємо до готовності.

Картопля звариться, але буде твердою та цілою. На смак страви в подальшому це ніяк не вплине. Також ми розповідали, як відрізнити справжню ікру від підробки.