Додайте під час варіння один копійчаний продукт — і картопля на салати більше ніколи не розвариться
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 3925
![Картопля не розвариться і буде легко чиститись](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/5/c3/44dc4a5c-bc57404cb919c9a52ba04004a09fec35.jpg?v=0912_1)
Збережіть собі цей лайфхак
Ми розповідали, як виправити каламутний холодець. Тепер ділимось лайфхаком, який допоможе ідеально зварити картоплю на салати та закуски.
Як правило, картоплю відварюють у мундирі, а, коли охолоне, чистять, нарізають і додають до салатів. Однак, якщо картопля розварилась в процесі варіння, як її не нарізай, все одно шматочки будуть неохайними, а консистенція салату залишить бажати кращого. Та є один спосіб, який допоможе виправити ситуацію.
Один простий лайфхак допоможе приготувати картоплю так, щоб вона не розвалювалася. Цей спосіб використовують досвідчені кулінари, він полягає у тому, щоб у воду, де вариться коренеплід, додати один копійчаний засіб, який є на кожній кухні.
Це лимонна кислота. Одна чайна ложка засобу на два літри води — і результат буде фантастичним. Якщо у вас раптом немає лимонної кислоти, її можна замінити оцтом. на два літри води додаємо 1-2 столові ложки 9% оцту. Після цього відправляємо в каструлю картоплю і відварюємо до готовності.
Картопля звариться, але буде твердою та цілою. На смак страви в подальшому це ніяк не вплине. Також ми розповідали, як відрізнити справжню ікру від підробки.