Пару стегенець і харчова плівка — і у вас на столі смачна вечеря

Читать на русском
Автор
4580
М’ясо підкорить смаком навіть вишуканих гурманів
М’ясо підкорить смаком навіть вишуканих гурманів. Фото vkusnoo.com.ua

Ситна страва без особливої мороки

Соковита, пікантна качка – незамінний "гість" на наших святкових столах. Але чому ми найчастіше готуємо її саме на свята?

Сьогодні пропонуємо перетворити на свято сімейну вечерю і побалувати близьких качиними стегенцями на глазурі. Запечене до хрусткої золотистої скоринки м’ясо не залишать нікого байдужим, а незвичайний соус додасть йому пікантності. Такі стегенця стануть вашою гарною традицією для сімейного обіду чи вечері.

Як приготувати качину стегенця в глазурі

Інгредієнти:

  • качині стегенця — 2 шт.;
  • гірчиця, кетчуп, мед – по 1 ст.
  • плівка для харчових продуктів

Спосіб приготування:

  1. Кожне стегенце дуже щільно і ретельно загортаємо — це потрібно, щоб до м’яса при готуванні не потрапила вода. Відправляємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо варитися на годину.
  2. Для приготування соусу змішуємо гірчицю, кетчуп та мед до однорідного стану. Отриманим соусом обмазуємо відварені качині стегенця.
  3. Духовку розігріваємо до максимуму і на кілька хвилин відправляємо качині стегенця до появи золотистої скоринки.

Найкраще до качиних стегенець подавати гречану кашу. Близькі вас поцілують за таку вечерю!