Яйце, трохи борошна та секретний інгредієнт: усі змішали – і можна ставити чайник

Читать на русском
Автор
6228
Капуста вирішує все!
Капуста вирішує все!. Фото jisty.com.ua

Мінімум борошна, максимум користі

За будь-якої погоди ароматні, пишні ніжні на смак, золотисті оладки – це завжди гарна ідея для початку дня. Вони ідеальні у поєднанні з будь-яким напоєм – кавою, чаєм чи какао.

Однак деякі відмовляються від такого приголомшливого сніданку через велику кількість борошна у складі. Тому ми з OBOZ.UA сьогодні пропонуємо приготувати оладки з капусти. У їхньому складі мінімальна кількість борошна, тому ними можна ласувати навіть тим, хто стежить за калорійністю страв. За такі приголомшливі оладки талія точно вам подякує.

Як приготувати оладки з капусти

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 500 г;
  • морква — 1 шт.;
  • яйця — 1 шт.;
  • сметана — 2 ст. л.;
  • пшеничне борошно — 3 — 4 ст. л.;
  • сода — 0,5 ч. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • рослинна олія — для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Капусту миємо, дрібно шаткуємо і солимо. Трохи приминаємо та залишаємо її на 10 хвилин, щоб вона пустила сік. Після сік зливаємо, капусту віджимаємо.
  2. Миємо, чистимо моркву, натираємо її на тертці та додаємо до капусти.
  3. Додаємо до овочів сметану, яйце та трохи солі. Ретельно все перемішаємо.
  4. В отриману масу поступово, маленькими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  5. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на маленькому вогні із двох сторін до золотистості. Потім вимикаємо вогонь і накриваємо сковороду з оладками кришкою, щоб вони ще трохи потомилися.

Готові оладки подаємо з домашньою сметаною. Смачного.