Яйце, трохи борошна та секретний інгредієнт: усі змішали – і можна ставити чайник
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6262
Мінімум борошна, максимум користі
За будь-якої погоди ароматні, пишні ніжні на смак, золотисті оладки – це завжди гарна ідея для початку дня. Вони ідеальні у поєднанні з будь-яким напоєм – кавою, чаєм чи какао.
Однак деякі відмовляються від такого приголомшливого сніданку через велику кількість борошна у складі. Тому ми з OBOZ.UA сьогодні пропонуємо приготувати оладки з капусти. У їхньому складі мінімальна кількість борошна, тому ними можна ласувати навіть тим, хто стежить за калорійністю страв. За такі приголомшливі оладки талія точно вам подякує.
Як приготувати оладки з капусти
Інгредієнти:
- капуста білокачанна — 500 г;
- морква — 1 шт.;
- яйця — 1 шт.;
- сметана — 2 ст. л.;
- пшеничне борошно — 3 — 4 ст. л.;
- сода — 0,5 ч. л.;
- сіль — до свого смаку;
- рослинна олія — для смаження.
Спосіб приготування:
- Капусту миємо, дрібно шаткуємо і солимо. Трохи приминаємо та залишаємо її на 10 хвилин, щоб вона пустила сік. Після сік зливаємо, капусту віджимаємо.
- Миємо, чистимо моркву, натираємо її на тертці та додаємо до капусти.
- Додаємо до овочів сметану, яйце та трохи солі. Ретельно все перемішаємо.
- В отриману масу поступово, маленькими порціями додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
- Розігріваємо сковороду з рослинною олією і ложкою викладаємо тісто, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на маленькому вогні із двох сторін до золотистості. Потім вимикаємо вогонь і накриваємо сковороду з оладками кришкою, щоб вони ще трохи потомилися.
Готові оладки подаємо з домашньою сметаною. Смачного.