Просто готується, швидко з’їдається: такий паштет завжди буде у вас у холодильнику
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
З приготуванням впорається будь-хто
Складно уявити ситуацію, коли ви відкриваєте холодильник і там немає улюбленої намазки чи паштету. Вони рятують нас і вранці, коли не хочеться готувати, і під час перекушування.
Сьогодні ми з "Главредом" поділимося ідеальним рецептом паштету з курячої печінки. Він сподобається вам за простоту приготування, а близьким за смак. Ця чудова закуска буде доречною навіть на святковому столі.
Як приготувати печінковий паштет з цибулею
Інгредієнти:
- печінка куряча — 400 — 500 г;
- вершкове масло — 120 г;
- оливкова олія — 3 ч. л.;
- цибуля — 2 шт.;
- сіль, перець, мускатний горіх — до свого смаку;
- часник — до свого смаку;
- вершки 20% — 200 мл.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо, нарізаємо дрібними шматочками та разом із пропущеним через прес часником обсмажуємо до золотистого кольору на розігрітій сковороді з рослинною олією.
- Печінку миємо, прибираємо зайву плівку, відправляємо в сковороду з цибулею та обсмажуємо до рум’яності — на це піде близько 12 хвилин.
- Солимо, перчимо, додаємо трохи мускатного горіха, розтоплене вершкове масло, накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 5 хвилин. Через вказаний час вливаємо вершки, все ретельно перемішуємо, знімаємо з вогню і даємо охолонути.
- Перекладаємо все в блендер, збиваємо до пюре, розкладаємо в баночки та відправляємо в холодильник на 2 години.
Подавати курячий паштет можна з картопляними коржами. Вийде дуже смачно.