Маст хев на будь-яке свято: правила найсмачнішого холодцю

Читать на русском
Автор
5297
Секрети приготування смачного холодцю
Секрети приготування смачного холодцю. Фото karavan.ua

Правила, які дозволять приготувати найсмачніший холодець

Ми розповідали, які деталі допоможуть вам приготувати найніжніший гуляш. Тепер ділимось правилами приготування ідеального холодцю.

Приготування цієї страви потребує певного часу й знання деяких нюансів. Разом з Pixelinform розповідаємо про шість правил ідеального холодцю.

Замочування м'яса

М'ясо та кістки, з яких плануєте варити холодець, замочіть у холодній воді на кілька годин. Це допоможе видалити з них зайву кров і зробити бульйон більш прозорим.

Час варіння

Тривалість варіння залежить від виду м'яса. Для свинини це 6 годин після закипання. Для яловичини — 6-8 годин після закипання. Птиці достатньо 3-4 години після закипання.

Додавання солі

Сіль краще додавати за годину до кінця варіння. Якщо додати її разом з м’ясними складовими, це зробить бульйон каламутним.

Додавання овочів

Цибулю та моркву додавайте також за годину до закінчення варіння. Щоб посилити їх смак, рекомендується запекти овочі в духовці на великих температурах або обсмажити на сухій розпеченій сковороді.

Охолодження

Охолоджуйте холодець при температурі 6-8°C. Саме такий показник є оптимальним для ідеального застигання.

Проціджування

Дістаньте м’ясо з готового холодцю. Процідіть бульйон через марлю, щоб видалити дрібні кістки, овочі та спеції. Після цього відділіть м’ясо від кісток та хрящів. Викладіть відділене м’ясо у мисочки та залийте бульйоном.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете приготувати cмачний, прозорий, ароматний холодець, який стане справжньою окрасою вашого столу. Також ми розповідали, що додати до фаршу, щоб покращити його смак.