Традиція, що передається поколіннями: як зробити унікальний великодній сніданок

Читать на русском
Автор
3464
Цю страву називають Мішанина чи Кришенина
Цю страву називають Мішанина чи Кришенина. Фото besahy.com

Смачна великодня традиція українців

Ми ділились рецептом особливої Олександрійської "нічної" паски. Це — головна страва на Великдень. Тепер розповідаємо про страву, яка у багатьох західних регіонах України є традиційним великоднім сніданком.

Мішанину, або, в іших варіантах, Кришенину, готують з продуктів, які святилися у кошику. Традиція саме її готувати першою збереглася у багатьох сім'ях, вона передається від покоління до покоління. Все, крім паски, що є в кошику, нарізають у велику глибоку тарілку, а зверху посипають натертим хріном. Про цю страву докладно розповіли на порталі "Наші Бесаги" і поділились одним із варіантів приготування. Усталеного рецепту, звісно ж, немає, адже скільки кошиків — стільки і рецептів.

Інгредієнти:

  • 400 г домашнього кисломолочного сиру
  • 3 яйця
  • 100 г ковбаси
  • 100 г балика
  • 100 г копченої грудинки
  • 1 корінь хрону

Спосіб приготування:

  1. Розминаємо домашній сир виделкою в глибокій тарілці. Нарізаємо ковбасу на товсті кружечки, копчене м'ясо та шинку — на широку соломку.
  2. Очищаємо варені яйця від шкаралупи і нарізаємо на четвертинки, а потім навпіл. Очищаємо хрін від шкірки і натираємо на грубій тертці.
  3. Додаємо до сиру ковбасу, шинку, копчене м'ясо та яйця. Зверху посипаємо хріном. Перемішуємо мішанину перед подачею на стіл.

До мішанини можна додати подрібнену зелень, тертий сир або овочі. Також дуже смачно їсти її зі свіжими цвіклями.