Мало хто знає: що не можна гріти у мікрохвильовці
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 9534
![Не всі продукти варто туди класти](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/f/b6/ce61aaa4-0fdc8e0482bffdf3025e055f5fb07b6f.jpg?v=2324_1)
Ділимось переліком "заборонених" продуктів для мікрохвильовки
Ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію. Тепер розповідаємо, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці.
Мікрохвильова піч – незамінний помічник на кухні, але важливо пам'ятати, що вона не універсальна. Деякі страви після впливу мікрохвиль втрачають корисні властивості, стають несмачними. Разом з Pixelinform ділимось переліком.
Кава
Холодну каву люблять не всі, адже при низькій температурі її кислотність стає вищою, а смак гіршим. Проте розігрівати каву в мікрохвильовці – не найкраща ідея. Вона втратить аромат, а смак стане тьмяним.
Яйця
Відомий міф про те, що цілі яйця вибухають в мікрохвильовці, має під собою реальні підстави. При нагріванні пар зі шкаралупи нікуди не дівається, що може призвести до вибуху під час розігріву або чищення.
Риба
Готова риба після розігріву в мікрохвильовці стає сухою і неприємною на смак. Крім того, вона виділяє не найприємніший запах. Це ж стосується і морепродуктів — всі вони краще переживуть розігрівання на сковороді чи в духовці.
Пластик
Про це мало хто думає щоразу, коли гріє їжу, та чимало контейнерів для зберігання їжі не призначені для використання в мікрохвильовій печі. При нагріванні пластик може виділяти шкідливі речовини, які потраплять в їжу.
Пам'ятайте про ці прості правила, щоб зберегти здоров'я і насолоджуватися смачною їжею. Також ми розповідали, яка помилка псує смак котлет.