Мало хто знає: що не можна гріти у мікрохвильовці

Читать на русском
Автор
9534
Не всі продукти варто туди класти
Не всі продукти варто туди класти. Фото pexels.com

Ділимось переліком "заборонених" продуктів для мікрохвильовки

Ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію. Тепер розповідаємо, які продукти не можна розігрівати в мікрохвильовці.

Мікрохвильова піч – незамінний помічник на кухні, але важливо пам'ятати, що вона не універсальна. Деякі страви після впливу мікрохвиль втрачають корисні властивості, стають несмачними. Разом з Pixelinform ділимось переліком.

Кава

Холодну каву люблять не всі, адже при низькій температурі її кислотність стає вищою, а смак гіршим. Проте розігрівати каву в мікрохвильовці – не найкраща ідея. Вона втратить аромат, а смак стане тьмяним.

Яйця

Відомий міф про те, що цілі яйця вибухають в мікрохвильовці, має під собою реальні підстави. При нагріванні пар зі шкаралупи нікуди не дівається, що може призвести до вибуху під час розігріву або чищення.

Риба

Готова риба після розігріву в мікрохвильовці стає сухою і неприємною на смак. Крім того, вона виділяє не найприємніший запах. Це ж стосується і морепродуктів — всі вони краще переживуть розігрівання на сковороді чи в духовці.

Пластик

Про це мало хто думає щоразу, коли гріє їжу, та чимало контейнерів для зберігання їжі не призначені для використання в мікрохвильовій печі. При нагріванні пластик може виділяти шкідливі речовини, які потраплять в їжу.

Пам'ятайте про ці прості правила, щоб зберегти здоров'я і насолоджуватися смачною їжею. Також ми розповідали, яка помилка псує смак котлет.