Навіть гурмани оближуть тарілки: дивовижний рецепт салату з того, що є в холодильнику

Читать на русском
Автор
42795
Досить готувати одне олів’є до свята
Досить готувати одне олів’є до свята. Фото vazhnoznat.com

По кишені не б’є, готується недовго

Досвідчені кулінари завжди вигадують різноманітні рецепти. Хоч би скільки ми готували різних салатів, завжди є місце для фантазії.

Одна з таких незвичайних страв — салат "Соломка" від "Важно знать". Заплануйте його на найближче свято – і всі гості оближуть тарілки.

Як приготувати салат "Соломка"

Інгредієнти:

  • 250 г курячого філе;
  • 1 огірок (свіжий чи солоний);
  • 2 невеликі цибулини;
  • 1 ст. л. оцту;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • 1 ст. л. борошна;
  • сіль, майонез до смаку;
  • пучок зелені.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування млинців яєчних змішуємо яйця і молоко. Трохи солимо та перемішуємо до однорідного стану. В отриману масу додаємо борошно і знову все перемішуємо.
  2. З приготовленого тіста на розігрітій сковороді з рослинною олією випікаємо 2 млинці. Даємо охолонути та нарізаємо соломкою довжиною 3-4 см
  3. Відварюємо куряче філе, даємо охолонути та нарізаємо тонкою соломкою.
  4. Цибулю нарізаємо чверть кільцями та обсмажуємо в рослинній олії на сковороді до прозорості. Якщо не хочеться обсмажувати, можна залити окропом і оцтом на 10 хвилин.
  5. Дрібною соломкою нарізаємо огірок.
  6. Збираємо салат шарами: перший шар — курка, далі — половина огірків разом із половиною млинцевої соломки, далі цибуля. Кожен шар змащуємо майонезом.

Зверху салат прикрашаємо сіточкою з майонезу, а з боків присипаємо дрібно нарізаним кропом. Подаємо з улюбленим гарніром.