Навіть гурмани оближуть тарілки: дивовижний рецепт салату з того, що є в холодильнику
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 42721
По кишені не б’є, готується недовго
Досвідчені кулінари завжди вигадують різноманітні рецепти. Хоч би скільки ми готували різних салатів, завжди є місце для фантазії.
Одна з таких незвичайних страв — салат "Соломка" від "Важно знать". Заплануйте його на найближче свято – і всі гості оближуть тарілки.
Як приготувати салат "Соломка"
Інгредієнти:
- 250 г курячого філе;
- 1 огірок (свіжий чи солоний);
- 2 невеликі цибулини;
- 1 ст. л. оцту;
- 2 яйця;
- 2 ст. л. молока;
- 1 ст. л. борошна;
- сіль, майонез до смаку;
- пучок зелені.
Спосіб приготування:
- Для приготування млинців яєчних змішуємо яйця і молоко. Трохи солимо та перемішуємо до однорідного стану. В отриману масу додаємо борошно і знову все перемішуємо.
- З приготовленого тіста на розігрітій сковороді з рослинною олією випікаємо 2 млинці. Даємо охолонути та нарізаємо соломкою довжиною 3-4 см
- Відварюємо куряче філе, даємо охолонути та нарізаємо тонкою соломкою.
- Цибулю нарізаємо чверть кільцями та обсмажуємо в рослинній олії на сковороді до прозорості. Якщо не хочеться обсмажувати, можна залити окропом і оцтом на 10 хвилин.
- Дрібною соломкою нарізаємо огірок.
- Збираємо салат шарами: перший шар — курка, далі — половина огірків разом із половиною млинцевої соломки, далі цибуля. Кожен шар змащуємо майонезом.
Зверху салат прикрашаємо сіточкою з майонезу, а з боків присипаємо дрібно нарізаним кропом. Подаємо з улюбленим гарніром.