Звичайну картоплю вже ніхто не смажить: цікавий рецепт, втричі смачний за класичний

Читать на русском
Автор
61511
Саме так картопля виходить золотистою та ароматною
Саме так картопля виходить золотистою та ароматною. Фото recept.ua

Страва проста і надзвичайно апетитна

Ми розповідали, як із картоплі та оселедця приготувати дуже смачну страву — млинці з форшмаком. Але часто хочеться саме смаженої картоплі — ароматної, з золотистою скоринкою.

З одного боку, це дуже просто — закинути на пательню цибулю та картоплю, посмажити та викласти по тарілках. Однак можна приготувати її значно цікавіше. Разом із порталом "Добрі новини" ділимось простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 4-5 середніх картоплин
  • 200-300 г грибів
  • 1 велика цибулина
  • 2-3 зубчики часнику
  • 2-3 ст. л. рослинної олії
  • сіль і перець до смаку
  • свіжа зелень

Спосіб приготування:

  1. Розрізаємо великі картоплини на великі часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо трохи солі.
  2. Ставимо каструлю на вогонь. Варимо 5 хвилин, або до м'якості всередині (зовні вона має бути твердою).
  3. Подрібнюємо цибулю. Нарізаємо гриби. Подрібнюємо часник.
  4. Розігріваємо олію на сковороді на середньому вогні. Додаємо цибулю, смажимо 3-5 хвилин до прозорості. Додаємо гриби, смажимо до золотистого кольору.
  5. Додаємо часник, смажимо 1-2 хвилини до аромату. Вимикаємо вогонь.
  6. Відварену картоплю відціджуємо від води. Додаємо до сковороди з грибами та цибулею. Перемішуємо для рівномірного розподілу інгредієнтів.
  7. Солимо, перчимо. Смажимо ще 5-7 хвилин до рум'яності.

Подаємо страву гарячою, прикрасивши зеленню за бажанням. Також ми ділились рецептом дуже смачного "Буковинського" салату.