Звичайну картоплю вже ніхто не смажить: цікавий рецепт, втричі смачний за класичний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 61511
Страва проста і надзвичайно апетитна
Ми розповідали, як із картоплі та оселедця приготувати дуже смачну страву — млинці з форшмаком. Але часто хочеться саме смаженої картоплі — ароматної, з золотистою скоринкою.
З одного боку, це дуже просто — закинути на пательню цибулю та картоплю, посмажити та викласти по тарілках. Однак можна приготувати її значно цікавіше. Разом із порталом "Добрі новини" ділимось простим рецептом.
Інгредієнти:
- 4-5 середніх картоплин
- 200-300 г грибів
- 1 велика цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- 2-3 ст. л. рослинної олії
- сіль і перець до смаку
- свіжа зелень
Спосіб приготування:
- Розрізаємо великі картоплини на великі часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, додаємо трохи солі.
- Ставимо каструлю на вогонь. Варимо 5 хвилин, або до м'якості всередині (зовні вона має бути твердою).
- Подрібнюємо цибулю. Нарізаємо гриби. Подрібнюємо часник.
- Розігріваємо олію на сковороді на середньому вогні. Додаємо цибулю, смажимо 3-5 хвилин до прозорості. Додаємо гриби, смажимо до золотистого кольору.
- Додаємо часник, смажимо 1-2 хвилини до аромату. Вимикаємо вогонь.
- Відварену картоплю відціджуємо від води. Додаємо до сковороди з грибами та цибулею. Перемішуємо для рівномірного розподілу інгредієнтів.
- Солимо, перчимо. Смажимо ще 5-7 хвилин до рум'яності.
Подаємо страву гарячою, прикрасивши зеленню за бажанням. Також ми ділились рецептом дуже смачного "Буковинського" салату.