Один маринад втричі скорочує "життя" м’яса: що варто знати, щоб не отруїтись

Читать на русском
Автор
3614
Як правильно зберігати м’ясо
Як правильно зберігати м’ясо. Фото Pixabay

Тонкощі зберігання м’яса

Ми розповідали, які помилки можуть зіпсувати смак шашлику. Тепер розповідаємо про тонкощі зберігання охолодженого м'яса.

Охолоджене м'ясо потребує правильного зберігання, інакше воно може швидко зіпсуватися. Разом з Pixelinform ділимось кількома порадами, які допоможуть вам зберегти м'ясо свіжим.

Як зберігати м’ясо

Витягніть м'ясо з пакета перед зберіганням. Це дозволить йому "дихати" і запобіжить утворенню конденсату, який може призвести до псування.

Використовуйте для зберігання целофановий пакет. М'ясо без упаковки може зберігатися в холодильнику не більше 2 днів. Вакуумне пакування дозволяє зберегти м'ясо свіжим протягом 21 дня.

Замариноване м'ясо може зберігатися в холодильнику протягом 3 днів, якщо воно замариноване в спеціях. Втім, якщо воно замариноване в кефірі, цей термін складає 1 добу.

Зберігайте м'ясо на нижній полиці холодильника, де температура найнижча. Не кладіть м'ясо поруч з іншими продуктами, щоб уникнути перехресного забруднення.

Дотримуючись цих простих правил, ви зможете зберегти м'ясо свіжим протягом тривалого часу. Також ми розповідали, де не варто зберігати олію.