Краще цієї паски не знайдете: старовинний рецепт на яєчних жовтках

Читать на русском
Автор
3970
Першокласна паска на жовтках Новина оновлена 12 квітня 2024, 05:59
Першокласна паска на жовтках. Фото vazhnoznat.com

Така паска точно вийде

На носі одне з найбільших православних свят — Великдень. Кулінари вже підшукують різноманітні рецепти пасок, щоб порадувати й себе, і своїх близьких.

Наша сьогоднішня паска на жовтках — чудовий і дуже смачний варіант паски. Цей перевірений бабусин рецепт — те, що потрібно до свята: випічка виходить дуже ніжною, повітряною та пікантною. Рецептом ділиться "Важно знать".

Як приготувати паску на курячих жовтках і цедрі

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 7 склянок борошна;
  • 2 склянки молока;
  • 7 яєчних жовтків;
  • 1,5 ст. л. цукру;
  • 1 ч. л. коньяку;
  • цедра апельсина;
  • 200 г родзинок.

Спосіб приготування:

  1. У теплому молоці розчиняємо дріжджі. В отриману масу додаємо половину просіяного борошна і все ретельно перемішуємо.
  2. Приготовлену опару накриваємо плівкою, кутаємо в рушник і даємо піднятися в теплі.
  3. В окремий посуд відправляємо яєчні жовтки, додаємо до них цукор і розтираємо в опару.
  4. В отриману яєчну масу додаємо борошно, що залишилося, розтоплене вершкове масло, цедру, коньяк, родзинки, замішуємо м’яке та еластичне тісто. Тісту даємо тричі піднятися.
  5. Викладаємо приготовлене тісто у змащені вершковим маслом форми, заповнивши кожну на дві третини обсягу. Залишаємо їх на 40 хвилин у теплі.
  6. Випікаємо паски в розігрітій до 180 градусів духовці з увімкненим режимом "Верх-низ".

Прикрашаємо готові паски приготованою глазур’ю. Тепер можна насолоджуватися випічкою.