Ваші близькі будуть облизувати тарілки після такої гречки: як приготувати її з грибами

Читать на русском
Автор
3740
Рецепт смачної страви з гречки
Рецепт смачної страви з гречки. Фото Згенеровано ШІ (Телеграф)

Бюджетна вечеря, яка точно сподобається близьким

Ця вечеря точно не залишить байдужими тих, хто любить гречку. Готувати її зовсім не важко і це не витратить багато часу. Раніше ми розповідали, як приготувати гречку з м’ясом, а тепер ділимося рецептом з грибами.

Гречка виходить розсипчаста, запашна і з насиченим смаком. Разом із Smachno ділимося простим рецептом.

Як приготувати гречку з грибами

Інгредієнти:

  • гречка — 200 г;
  • вода — 400 мл;
  • шампіньйони — 200 г;
  • ріпчаста цибуля — 100 г;
  • морква — 100 г;
  • часник — 1-2 зубчики;
  • соняшникова рафінована олія — 50 мл;
  • сіль, перець — на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо гречку і викладаємо на сито, щоб стекла вода. Висипаємо її на суху пательню. Смажимо, поки вона не висохне, періодично помішуючи.
  2. Наливаємо у пательню олію. Нарізаємо цибулю і моркву кубиками і смажимо їх на іншій пательні 7-8 хвилин, помішуючи.
  3. Подрібнюємо часник. Додаємо його на пательню.
  4. Гриби нарізаємо пластинками і додаємо у сковорідку. Солимо, перчимо. Смажимо 7-8 хвилин.
  5. Додаємо гречку до грибів з овочами і заливаємо водою. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Тушимо 15 хвилин.
  6. Гречку з овочами перемішуємо і подаємо на стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати гречку з куркою та грибами. Ми поділилися простим рецептом.